GERONTOLOŠKI CENTAR NIŠ: Situacija pod kontrolom, preduzete sve epidemiološke mere
Foto: M.S.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

GERONTOLOŠKI CENTAR NIŠ: Situacija pod kontrolom, preduzete sve epidemiološke mere

Srbija -

Gerontološki centar Niš je po preporuci Instituta za javno zdravlje u tom gradu preduzeo sve epidemiološke mere i epidemiološka situacija je pod kontrolom, navodi u današnjem saopštenju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podseća da je Institut za javno zdravlje epidemiju u toj ustanovi prijavio 24. marta i da od tada u saradnji s drugim zdravstvenim službama kontroliše epidemiološku situaciju i preduzimanje svih potrebnih mera za suzbijanje zaraze u ustanovi.

Navodi i da je od 199 korisnika prisustvo virusa potvrđeno kod 15 korisnika, od kojih je 5 hospitalizovano, a 10 izolovano u okviru posebnog dela objekta, kao i kod 5 zaposlenih, koji se nalaze u kućnoj izolaciji.

Oboleli korisnici koji se nalaze u ustanovi su stabilnog zdravstvenog stanja, i sa lakšim simptomima.

Ministarstvo navodi i da je epidemiološko stanje u sistemu socijalne zaštite stabilno, bez obzira na veliki broj zaraženih u opštoj populaciji, što govori o odgovornoj primeni mera zaštite u ustanovama socijalne zaštite.

Osim toga Ministarstvo je od početka epidemije u stalnoj komunikaciji sa svim ustanovama socijalne zaštite u ciluu prevencije širenja virusa, blagovremenog reagovanja i sprovođenja protivepidemijskih mera.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track