KRALJEVO IZDVOJILO 15 MILIONA DINARA: Novac će se koristiti za sufinansiranje projekata održavanja stambenih zgrada
Foto: Grad Kraljevo

novine

KRALJEVO IZDVOJILO 15 MILIONA DINARA: Novac će se koristiti za sufinansiranje projekata održavanja stambenih zgrada

Srbija -

Za razliku od prethodne dve godine, kada je lokalna samouprava Kraljeva opredeljivala po 10 miliona dinara i sufinansirala najviše 50 procenata vrednosti projekta, ove godine, za bespovratno sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na svojoj teritoriji, grad Kraljevo je obezbedio 15 miliona dinara i učestvovaće sa najviše 70 odsto po projektu.

Sufinansiranjem projekata, kojima se sprečava nastanak štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti, obuhvaćene su stambene, stambeno - poslovne, zgrade proglašene za kulturno dobro odnosno u zaštićenim kulturno - istorijskim celinama, kao i porodične kuće locirane uz najprometnije ulice, trgove i druge javne površine i koje, usled neodržavanja, predstavljaju posebnu opasnost za nastanak štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti.

Kraljevo
foto: Grad Kraljevo

Aktivnosti obuhvataju investiciono održavanje fasada radi sprečavanja štetnih posledica po bezbednost građana, unapređenje energetskih svojstava zgrade radi smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu, zamenu upotrebljenih građevinskih materijala koji su štetni po život i zdravlje ljudi, sanaciju krovova i druge aktivnosti.

Svi dostavljeni projekti biće rangirani u skladu sa kriterijumima utvrđenim Odlukom o obaveznom investicionom održavanju zgrada i sufinansiranju investicionih projekata na teritoriji grada Kraljeva, koji podrazumevaju procenu hitnosti intervencije, stepen unapređenja energetskih svojstava zgrade, namenu odnosno položaj zgrade, kao i ranije intervencije na zgradi.

Zainteresovane stambene zajednice svoje prijave, zajedno sa pratećom dokumentacijom i dokazima o ispunjenosti uslova, mogu da podnesu od 2. do 23. aprila.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track