CRNA SREDA U LOZNICI: Preminula 4 kovid pacijenta, imunizacija stanovništa se odvija po planu
Foto: T. Ilić

kovid19

CRNA SREDA U LOZNICI: Preminula 4 kovid pacijenta, imunizacija stanovništa se odvija po planu

Srbija -

LOZNICA – Korona virus nastavlja da uzima danak pa su tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici preminula četiri kovid pacijenta, saopšteno je u zajedničkom izveštaju iz ove ustanove i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin".

Za tri dana ove sedmice preminulo je šest pacijenata, a od početka pandemije do sada je od posledica zaražavanja kovidom-19 zabeleženo 165 smrtnih slučajeva.

Nastavljen je i pritisak na Trijažni centar gde je u sredu obavljeno 209 pregleda pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama.

Bilans u Mačvi

U odnosu na utorak u sredu je na području Mačvanskog okruga potvrđen jedan pozitivni više, dok je broj obolelih manji za 16 osoba. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u okrugu je potvrđeno 159 pozitivnih uzoraka na kovid – 19, a Šabac je imao 84 pozitivnih, za devet više nego svi ostali u okrugu zajedno. Loznica je imala 31, Bogatić 16, Mali Zvornik 11 dok su jednocifreni Vladimirci šest, Krupanj pet i po tri Koceljeva i Ljubovija. Obolelih je trenutno 2.070. U Šapcu ih je ubedljivo najviše (1.015), a slede Loznica (486), Bogatić (170), Vladimirci (128), dok ih manje od 90 imaju Mali Zvornik(84), Ljubovija (74) i Koceljeva (58), a i dalje je na začelju Krupanj sa 55 obolelih.

Njih 55 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 149 osoba kojima je urađena radiografija pluća, dijagnostikovano je 16 novih pneumonija, a 38 pacijenata je upućeno infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljen 71 pregled pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na koronu, a njih 25 je došlo prvi put. U Opštoj bolnici na bolničkom lečenju nalazi se trenutno 127 kovid pacijenata, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su tri, a na invazivnoj dve osobe.

Imunizacija stanovništva traje i na punktovima za vakcinaciju lozničkog Doma zdravlja do sada je vakcinisano 18.078 građana prvom dozom, dok je njih 12.763 primilo i drugu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track