EPIDEMIJA U LOZNICI: 4 pacijenta preminula, na bolničkom lečenju 123 obolela
Foto: T.Ilić

poslednji podaci

EPIDEMIJA U LOZNICI: 4 pacijenta preminula, na bolničkom lečenju 123 obolela

Srbija -

U lozničkoj Opštoj bolnici je još četiri kovid pacijenta izgubilo bitku sa korona virusom koji je odneo jedanaest života u poslednja četiri dana, a u prethodnih jedanaest bilo je čak dvadeset i troje preminulih.

Do danas je od početka pandemije u lozničkoj bolnici ukupno zabeleženo 188 smrtnih slučajeva od posledica zaražavanja koronavirusom.

Prema podacima iz zajedničkog izveštaja Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u ponedeljak je kroz Trijažni centar prošao 171 pacijent sa akutnim respiratornim tegobama.

Od toga su se 44 javila prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Na 147 snimaka pluća koliko je uradila Služba za radiološku dijagnostiku otkriveno je četrnaest novih pneumonija, a 24 pacijenta su iz Trijaže upućena infektologu na dodatni pregled.

U ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je obavljeno 59 pregleda pacijenata sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a za šesnaest je to bio prvi dolazak lekaru iz tog razloga. Trenutno se na kovid odeljenjima lozničke bolnice nalaze 123 kovid pacijenta, jedan više nego dan pre, na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su tri, a na invazivnoj dve ososbe.

Do sada je na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja dato 33.550 doza vakcina, prvom dozom vakcinisano je 19.825, a drugom 13.725 osoba.

Inače, danas do 19 časova građani mogu da se vakcinišu i bez termina, na raspolaganju su im vakcine –‘’Sinofarm’’ i ‘’Sputnjik’’.

Tokom poslednjeg vikenda, prema podacima lokalne samouprave, nadležni su kontrolisali 77 objekata i nije bilo potrebe za pisanjem prekršajnih prijava. Policija je možda bila temeljnija jer je u jednom lozničkom selu prekinula ‘’korona žurku’’ zbog koje će prekršajni nalog biti pisan protiv odgovornog lica, a predviđena kazna je do 150.000 dinara.

Na području Mačvanskog okruga od petka 23. do 26. aprila kontrolisano je 1.379 objekata, 79 inspektora je učestvovalo u nadzoru, a nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera utvrđene su u 28 slučajeva. Onima kod kojih su utvrđene izrečene su zakonom propisane mere, a donet je jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track