Požari kod Zaječara i na Tari pod kontrolom

Nema opasnosti od širenja

Požari kod Zaječara i na Tari pod kontrolom

Srbija -
U okolini sela Rgotina gorelo nisko rastinje i listopadna šuma na površini od oko stotinak hektara

BEOGRAD - Vatrogasne ekipe MUP Srbije tokom noći lokalizovale su požar u okolini sela Rgotina kod Zaječara i požar kod Bajine Bašte, na Tari, u kojima nema povređenih, rekao je jutros zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Đorđe Babić.

On je rekao da je u okolini sela Rgotina gorelo nisko rastinje i listopadna šuma na površini od oko stotinak hektara i u toku je dogašivanje prizemnog požara koji je izbio juče u popodnevnim satima.

Požar je gasilo sedam vozila i 21 vatrogasac iz Zaječara i Bora. On je istakao da nema opasnosti od daljeg širenja požara, da se prati kompletna situacija i najavio da će, ukoliko bude bilo potrebe, biti angažovane dodatne snage kako bi se požar potpuno ugasio.

Babić je rekao da je tokom noći lokalizovan i požar kod Bajine Bašte, odnosno na Tari, koji je izbio juče u popodnevnim satima, gde gori trava i četinarska šuma na površini od dvadesetak hektara.

Angažovane su ekipe iz Užica, a danas je obavljena i zamena ljudstva i upućene su nove sveže snage kako bi se požar likvidirao, kazao je Babić.

Babić je rekao da trenutno, prema saznanjima Sektora za vanredne situacije, u Srbiji nema drugih požara i apelovao na građane da ne pale travu i da ne spaljuju korov, jer se time uzrokuje nastanak velikih šumskih požara koji se teško gase, o čemu, kako kaže, svedoče primeri i u drugim zemljama, poput Grčke.

"Nažalost, poražavajuća je činjenica da je 14 ljudi ove godine stradalo upravo u požarima na otvorenom prostoru i to zbog toga što su palili travu i korov", rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track