U MORAVIČKOM OKRUGU KORONA JENJAVA: Za 24 sata svega 26 pozitivnih
Foto: RINA

U respiratornom centru smešteno je 5 najtežih bolesnika

U MORAVIČKOM OKRUGU KORONA JENJAVA: Za 24 sata svega 26 pozitivnih

Srbija -

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminula je pacijentkinja iz Lučana (56) koja je imala pozitivan nalaz PCR testa.

U kovid paviljonima trenutno je hospitalizovano 76 pacijenata, osam manje nego juče. U respiratornom centru smešteno je pet najtežih bolesnika, a troje sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju. U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a devetoro ih je otpušteno na kućno lečenje.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 43 pregleda, od čega 24 prva. Dan pre toga bilo je 27 prvih i 31 kontrolni pregled. U trećem talasu korona epidemije, u Moravičkom okrugu je preminulo 408 osoba koje su lečene od korone, od kojih je 293 iz Čačka.

U Moravičkom okrugu testirano je 270 osoba od kojih 26 ima pozitivan PCR ili antigenski nalaz. Od 157 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 16, iz Gornjeg Milanovca od 48 uzoraka pozitivnih je 4, iz Lučana od 16 uzoraka pozitivno je 3, i iz Ivanjice od 49 uzoraka pozitivano je 3.

Vakcinacija u Čačku protiče bez problema i u sredu, 12. maja vakcinisano je ukupno 673 građana, od toga prvom dozom vakcine vakcinisano je 369 Čačana koji nisu zakazali vakcinaciju, a 304 primilo je drugu dozu vakcine.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track