BOLJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MAČVANSKOM OKRUGU: Jednocifren broj novozaraženih, sve manje hospitalizovanih u bolnici u Loznici
Foto: Kurir/T.I.

BOLJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MAČVANSKOM OKRUGU: Jednocifren broj novozaraženih, sve manje hospitalizovanih u bolnici u Loznici

Srbija -

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje tokom jučerašnjeg dana na području Mačvanskog okruga ukupno je potvrđeno 26 pozitivnih uzoraka na kovid-19, jedan manje nego u sredu.

Obolelih je 557, četrdeset četiri manje nego dan pre i sve ukazuje da je koronavirus osetno oslabio u ovom delu Srbije. Od osam lokalnih samouprava nijedna nema više od devet pozitivnih koliko ih je bilo u Loznici, Šabac ih je imao sedam, Koceljeva četiri, Ljubovija dva, po jednog Mali Zvornik i Krupanj dok Vladimirci nisu imali nijednog novozaraženog.

Po broju obolelih prednjači Šabac (236), sledi ga Loznica (148), Bogatić (80) dok su ostali osetno bolji. Po dvadeset četiri osobe boluju u Ljuboviji i Vladimircima, u Koceljevi 17, Malom Zvorniku 15, a najbolja je prestonica Rađevine, Krupanj sa trinaest obolelih od kovida.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Loznici sve manje je hospitalizovanih pacijenata, ali je nažalost i tokom jučerašnjeg dana bilo preminulih.

Bitku sa koronom izgubila su još dva kovid pacijenta tako da je od početka pandemije do sada zbog posledica zaražavanja korona virusom ukupno ugašen 221 život.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" juče je pregledano 67 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, 39 manje nego dan pre.

Četrnaest se prvi put javilo lekaru sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je šesnaest pacijenata upućeno infektologu, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je pregledano 29 osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, od kojih je za pet to bilo prvi dolazak lekaru tim povodom.

Služba za radiološku dijagnostiku primila je 46 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća, 26 manje nego u sredu, a dijagnostikovane su dve nove pneumonije. Na kovid odeljenjima danas se nalazi 47 osoba na bolničkom lečenju, devet manje nego dan pre, a 24 manje nego pre sedam dana što je dobar znak da korona virus polako smanjuje stisak. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dva pacijenata, a isto toliko ih je i na invazivnoj.

Ukoliko se ovako nastavi sve je izvesnije da će bolnica uskoro sve kovid pacijente moći da smesti na Grudno odeljenje i postepeno se vrati u normalan režim rada čemu se svi nadaju.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track