Najnovije vesti

KURIR TELEVIZIJA

STIGLA PRESUDA NAKON 30 GODINA! Kapetan Dragomir Grujović na Kurir televiziji: Osobođen OPTUŽBE da je počinio ratni zločin '91

Srbija
18:11h

Kapetan prve klase Vojske Srbije u penziji, Čačanin Dragomir Grujović, nakon 30 godina oslobođen je optužbe da je juna 1991. godine počinio ratni zločin u Sloveniji, prilikom otcepljenja ove republike iz bivše Jugoslavije. On je tada, čuvajući skladište goriva, ali i živote mladih vojnika, odbio da se preda i ranio zapovednika u nogu, nakon čega je optužen.

U program "Kurir televizije" uključio se penzionisani kapetan Dragomir. 

kapetan Dragan Grujučić
foto: Kurir televizija

- Komandant je tada hteo da preda celo sklonište TO Slovenije. On je pucao u mene, a ja sam njega ranio, hteo sam da ga zarobim. Da smo se predali bili bismo optuženi kao izdajnici i sudili bi nam u Srbiji. 

- Ja sam sam sebe našao da sam na Interpolovoj poternici, i 2015. sam je dobio na ruke. Onda sam zahtevao da bude napisana ćirilicom. Uopšte nisam obraćao pažnju na to, samo nisam mogao da izađem iz zemlje - kaže, a  budući da 29. juna optužba zastareva, kapetan Dragan će biti slobodan čovek.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

DRAGAN JE BESKUĆNIK, ŽIVI U STRAVIČNIM USLOVIMA A 140 PUTA JE DONIRAO KRV: Nemam za hranu, jedino sam za svoju slavu JEO TRI PUTA!
01:22

DRAGAN JE BESKUĆNIK, ŽIVI U STRAVIČNIM USLOVIMA A 140 PUTA JE DONIRAO KRV: Nemam za hranu, jedino sam za svoju slavu JEO TRI PUTA!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track