00:18

U VRANJU PROSLAVLJENA GRADSKA SLAVA DUHOVSKI PONEDELJAK: Episkop Pahomije služio liturgiju, a onda krenula litija (KURIR TV)

čestitao gradonačelnik

U VRANJU PROSLAVLJENA GRADSKA SLAVA DUHOVSKI PONEDELJAK: Episkop Pahomije služio liturgiju, a onda krenula litija (KURIR TV)

Srbija -

Obeležavanje gradske slave u Vranju počelo je svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom u Sabornom hramu Svete Trojice.

Slavu grada Duhovski ponedeljak građanima je čestitao gradonačelnik Slobodan Milenković. On je istakao da će i ubuduće raditi za boljitak svih stanovnika Vranja.

"Period između dve slave bio je težak, ali je lokalna samouprava uspešno funkcionisala i nadam se da će period pred nama biti bolji", rekao je Milenković.

1 / 9 Foto: Kurir/T.S.

Vladika vranjski gospodin Pahomije u svojoj besedi podsetio je na značaj praznika Svete Trojice koji predstavlja ispunjenje obećanja Gospoda Isusa Hrista, da će duh sveti u obliku ognjenih jezika sići na svete apostole.

Gradom su usledile litije.

Ulicama Vranja u koloni su bili sveštenstvo i gradski čelnici, pripadnici vojske i policije, članovi vranjskih sportskih klubova i učenici osnovnih i srednjih škola.

Litije su se kretale od Sabornog hrama šetalištem do zgrade Skupštine grada, a potom Partizanskom i ulicom Ive Lole Ribara, preko šetališta, do Sabornog hrama.

Nakon rezanja slavskog kolača u Sabornom hramu, za prisutne vernike i goste priređeni su trpeza ljubavi i kulturno – umetnički program.

Slaviša Bulatović
foto: Kurir/T.S.

Čestitka narodnog poslanika Slaviše Bulatovića

Slaviša Bulatović, narodni poslanik čestitao je građanima Vranja gradsku slavu- Duhovski ponedeljak.

"Svim građanima Vranja, gradskom rukovodstvu, svešteništvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, upućujem najiskrenije čestitke povodom Duhovskog ponedeljka, sa željom da gradsku slavu provedu u zdravlju i sreći, uz svako dobro i ukupni prosperitet našeg grada.

Nakon izuzetno teške godine, na praznik Svete Trojice podarimo jedni drugima radost življenja i zajedničkim snagama učinimo da nam predstojeći period bude u znaku uspešne realizacije svih započetih poslova i ukupnog razvoja grada.

Obeležavajući veliki pravoslavni praznik, šaljemo i poruku o važnosti očuvanja tradicije, vere i kulture jednog naroda i koliko su te postojane vrednosti zalog za budućnost.Učinimo zajedno da Vranje u godinama budućim bude razvijeniji, bolji i lepši grad. Srećna nam svima slava Duhovski ponedeljak!", navedeno je u čestitki narodnog poslanika Slaviše Bulatovića.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track