SVEŠTENICI DARIVALI KRALJEVAČKU BOLNICU: Oprema Jedinici intenzivne nege i Odeljenju internih bolesti vredna 250.000 dinara
Foto: J. S.

nije prvi put

SVEŠTENICI DARIVALI KRALJEVAČKU BOLNICU: Oprema Jedinici intenzivne nege i Odeljenju internih bolesti vredna 250.000 dinara

Srbija -

Uz blagoslov njegovog preosveštenstva Episkopa žičkog gospodina Justina, starešina hrama Svetog Save Radoja Sando i starešina crkve Svete Trojice Jovan Đorem uručili su donaciju namenjenu Jedinici intenzivne nege i Odeljenju za lečenje internih bolesti Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.

Radi se o posteljini posebnog materijala i kvaliteta koja je namenjena najtežim bolesnicima, digitalnim i analognim tenzimetrima, beskontaktnim toplomerima, pulsnim oksimetrima, u vrednosti od oko 250.000 dinara.

- Pored svoje primarne dužnosti i zadatka, naša crkva vodi računa i o humanitarnom radu usmerenom prema onima kojima je pomoć najviše potrebna. Ovo je skromna pomoć, pre bih rekao podrška našim medicinskim radnicima koji su nebrojeno puta pokazali svoju požrtvovanost, spremnost i humanost. Ovu akciju smo sproveli u saradnji sa ostalim sveštenicima Kraljeva i okoline, ali i sa našim parohijanima koji su deo liturgijske zajednice. Učinili smo jedan mali korak, a trudićemo se da ubuduće to bude i više i bolje i češće, kaže starešina Hrama Svetog Save u Kraljevu Radoja Sando.

Po rečima dr Milana Parezanovića, načelnika Službe za infektivne bolesti i zamenika direktora ove kraljevačke zdravstvene ustanove, ovo nije prva donacija koju Crkva upućuje bolnici.

- Zahvaljujući tim donacijama uspevamo da znatno poboljšamo uslove za smeštaj pacijenata, ali i za naš rad. Ono što treba naglasiti je da je, pored činjenice da se radi o vrednoj donaciji, još vrednije saznanje da ima humanih ljudi koji žele da pomognu svojim sugrađanima, ističe dr Parezanović.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track