02:09

TURNIR ZA OSOBE SA CEREBRALNOM PARALIZOM

KURIR TELEVIZIJA

ŠAHOVSKI TURNIR ZA OSOBE SA CEREBRALNOM PARALIZOM: Takmičari iz svih krajeva Srbije učestvovali na manifestaciji "Prijateljstvo"

Srbija -

U Zaječaru su se okupile osobe obolele od cerebralne i dečje paralize, kako bi se nadmetale na šahovskom turniru. Pristigli su takmičari iz svih krajeva Srbije, na manifestaciju simboličnog naziva “Prijateljstvo”.

Zaječar
foto: Kurir televizija

Sportska igra na ploči za koju ne postoje tačni podaci o prvim potezima, odnosno periodu nastanka šaha, bila je pravi izazov za tridesetak takmičara, koji su učestvovali na turniru za osobe obolele od cerebralne i dečje paralize. Organizacija je ovoga puta bila u Zaječaru, a manifestacija koja svake godine menja mesto okupljanja održana je četvrti put po redu.

Zaječar
foto: Kurir televizija

Simboličnog naziva “Prijateljstvo” tradicionalni šahovski turnir koncipiran je tako da se ekipno takmiče različiti gradovi, ovog puta uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Uz prijateljski pozdrav, oni koji su izgubili čestitali su pobednicima, što pokazuje pravi sportski duh, a naredne godine revanš i možda sasvim drugačija podela na šahovskoj tabli.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:10

OMBUDSMAN ZA KURIR TELEVIZUIJU O ZABORAVLJENOJ DECI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja