ŽUPSKE JULSKE IGRE U MITROVOM POLJU: Sport i kultura privukli veliki broj gostiju
Foto: Ž. M.

ŽUPSKE JULSKE IGRE U MITROVOM POLJU: Sport i kultura privukli veliki broj gostiju

Srbija -

Tradicionalna sportsko turistička manifestacija "Župske julske igre – Mitrovo Polje 2021.“ organizovana je na sportskim terenima Odmarališta "Milutin Andejić“ u Mitrovom Polju. Održana su takmičenja u malom fudbalu, odbojci, stonom tenisu, košarci, plivanju i drugim sportskim disciplinama, a pratio ih bogat kulturno zabavni program.

Završnica tradicionalne manifestacije "Župske julske igre 2021“ privukla je veliki broj sportista i posetilaca iz Aleksandrovca i iz ostalih opština Rasinskog okruga. Održane su i tradicionalne narodne igre - bacanje kamena s ramena i nadvlačenje konopa. Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručio je predsednik opštine dr Mirko Mihajlović.

Po prvi put, u Mitrovom Polju, opština Aleksandrovac je bila domaćin predtakmičenja Sabora frulaša Srbije. Takmičenje je održano u kategorijama: izvornog sviranja, savremenog sviranja, dueta kao i takmičenja mladih frulaša. Cilj organizatora - Kulturno-prosvetne zajednice, Turističke organizacije i Sportskog saveza je da se ovo predtakmičenje ustali u opštini Aleksandrovac, radi očuvanja izvornog zvuka frule, kao tradicionalnog i omiljenog narodnog instrumena.

Pokrovitelj sportsko - turističke manifestacije "Župske julske igre – Mitrovo Polje 2021.“ je opština Aleksandrovac.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track