Mirović: Do oktobra završen put Opovo-Debeljača, u avgustu počinju radovi na izgradnji vrtića u Sefkerinu
Foto: Izvršno veće

Mirović: Do oktobra završen put Opovo-Debeljača, u avgustu počinju radovi na izgradnji vrtića u Sefkerinu

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas završne radove na izgradnji poslednje deonice lokalnog puta Opovo–Debeljača istakavši tom prilikom da će do kraja oktobra biti potpuno izgrađen put u dužini od 12,6 kilometara koji predstavlja najkraću vezu između Opova i Kovačice, za šta je Pokrajinska vlada ukupno izdvojila 778,6 miliona dinara.

„Završavamo ovaj posao želeći da razvijemo opštinu Opovo i ovaj deo Banata. Preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine privodimo kraju ovaj važan projekat, koji je započela i proneverila prethodna vlada“, kazao je Mirović nakon obilaska radova.

Igor Mirović
foto: Izvršno veće

Važnost ove saobraćajnice, prema Mirovićevim rečima, jeste i u tome što će biti naslonjena na deo auto-puta Beograd–Zrenjanin, gde će radovi početi u narednih šest do devet meseci.

„Cilj nam je da privučemo investitore u Opovo, Kovačicu i Banat“, kazao je Mirović.

On je danas obišao i lokaciju na kojoj će biti izgrađen objekat Predškolske ustanove „Bambi“ u Sefkerinu, poručivši da je reč o značajnom projektu koji će obezbediti dovoljno mesta za upis sve dece i za koji je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 42 miliona dinara.

„Na ovaj način brinemo o našim najmlađima, i očekujemo da tokom avgusta počnu radovi na izgradnji vrtića“, naglasio je predsednik Mirović.

Naseljeno mesto Sefkerin do sada nije imalo vrtić i novoizgrađeni objekat radiće u okviru Predškolske ustanove „Bambi“ iz Opova.

Igor Mirović
foto: Izvršno veće

„Ova dva projekta su od krucijalne važnosti za našu opštinu. Naš budžet je izuzetno mali, ali mi kontinuirano dobijamo podršku od Republičke i Pokrajinske vlade. Tokom ove godine, samo od Pokrajine, preko konkursa smo dobili više od 211 miliona dinara“, kazao je predsednik Opštine Opovo Miloš Markov.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track