01:46

Napravili antikovid platformu koja zakazuje preglede, skraćuje vreme čekanja i rasterećuje ZDRAVSTVO

KURIR TELEVIZIJA

BRAVO ZA TIM IZ KRAGUJEVCA: Napravili antikovid platformu koja zakazuje preglede, skraćuje vreme čekanja i rasterećuje ZDRAVSTVO

Srbija -

Inovativni softver koji tokom epidemije koronavirusa treba da uvede onlajn zakazivanje u kovid ambulante, smanji pritisak na zdravstveni sistem cele Srbije i pacijentima skrati čekanje... Zvuči kao naučna fantastika, ali od sada će zahvaljujući Milošu Lučiću postati realnost.

Ovaj kragujevački doktor ekonomskih nauka se već deceniju bavi IT sektorom, a sa svojim timom iz Kragujevca napravio je "antikovid" softversku platformu.

"Procedura je takva da pacijent putem web aplikacije ili svog pametnog telefona popunjava e-formular, unoseći svoje podatke. Posle toga će dobiti mail ili sms da je uspešno zakazao, dobiće kod, datum, vreme i ordinaciju", objašnjava idejni tvorac ovog projekta koji stiže u pravi čas, s obzirom na to da su samo tokom decembra u kovid ambulanti u Kragujevcu lekari obavljali po hiljadu pregleda dnevno.

miloš lučić
foto: KURIR TV

Dr Vasilije Antić, direktor kragujevačkog DZ kaže za Kurir da će ovaj projekat značiti pacijentima koji boluju od kovida, ali i u drugim situacijama kada je potrebno zakazati pregled.

Ličić kaže da je spreman da softversko rešenje donira i zemljama u regionu.

Ovo rešenje bi, na opštu radost kovid pacijenata, već sledećeg meseca moglo da se primenjuje i u praksi, prvo širom Šumadije a onda i u ostatku zemlje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:53

Novi Sad posle 14 meseci osvanuo bez ijednog zaraženog građanina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track