BISTRIČKO KOLO U DVORANU: Jedna od najstarijih kulturnih manifestacija u Rasinskom okrugu počinje večeras
Foto: Arhiva KCK

u 19 sati

BISTRIČKO KOLO U DVORANU: Jedna od najstarijih kulturnih manifestacija u Rasinskom okrugu počinje večeras

Srbija -

Jedna od najstarijih kulturnih manifestacija u Rasinskom okrugu „Bistričko kolo“ biće otvorena danas u 19 sati, u Porti Hrama Svetog Proroka Ilije u Dvoranu. Večeras startuje kulturno umetnički program u organizaciji Književnog društva prosvetnih radnika Kruševca.

Za sutra je planirano sportsko nadmetanje, na igralištu OŠ „Strahinja Popović“ u Dvoranu, takmičenjima u malom fudbalu, basketu i odbojci. U nedelju će biti organizovana likovna kolonija Udruženja “Dimitrije Simić”, radovi slikara biće izloženi u kasnim popodnevnim satima, a zatim će prigodnim progamom ova tradicionalna manifestacija biti svečano zatvorena.

“Bistričko kolo predstavlja kontinuitet sa jednom od najstarijih kulturnih manifestacija u kruševačkom kraju, čiji organizator je bio Dom kulture “Živka Mićić” iz ovog podjastrebačkog sela. “Dani Živke Mićić” su se sastojali iz dva dela – književni susreti u centru sela i likovna kolonija pored vodenice u obližnjem selu Petini. Manifestacija je okupljala umetnike iz bivše SFRJ i iz inostranstva i imala internacionalni karakter i veliku posećenost. U devedesetim godinama program je prekinut, a posle 2000. godine je obnovljena u znatno manjem obimu i pod imenom “Bistričko kolo”, a u oranizaciji Kulturnog centra Kruševac i MZ Dvorane.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track