TEŠKA SITUACIJA U ĆIĆEVCU! Posle obilnih poplava i nepogoda proglažena VANREDNA SITUACIJA!
Foto: Opštinska uprava Ćićevac

alarmantno

TEŠKA SITUACIJA U ĆIĆEVCU! Posle obilnih poplava i nepogoda proglažena VANREDNA SITUACIJA!

Srbija -

ĆIĆEVAC - Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Ćićevac, predsednica opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić donela je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji ove lokalne samouprave.

- Vanredna situacija je proglašena zbog vremenske nepogode (velika količina kišnih padavina u kratkom vremenskom periodu, poplava, bujičnih voda i olujnog vetra).

Ćićevac, poplava
foto: Opštinska uprava Ćićevac

Nakon obilnijih kišnih padavina, u proseku 80 litara po metru kvadratnom, u više navrata. Kao posledica nevremena došlo je do bujičnih i urbanih poplava skoro u svim naseljenim mestima u kojima su plavljeni stambeni, pomoćni i poslovni objekti. Ekipe Vatrogasno spasilačkih jedinica Ćićevac intervenisale su na crpljenju vode iz kotlarnice OŠ “Dositej Obradović” i iz 4 podrumskih prostorija stambenih kuća.

Ćićevac, poplava
foto: Opštinska uprava Ćićevac

Ukupno je angažovano 10 vatrogasaca-spasilaca sa 5 vatrogasnih vozila i 5 vatrogasnih pumpi, kaže se u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćićevac. Angažovana je jedna radna mašina (JP „Putevi“ Ćićevac) na uređenju kanala za atmosferske vode na Belom Bregu, u Karađorđevoj ulici. Očišćeno je oko 500 m kanala prema Jovanovačkoj reci čime je omogućeno oticanje atmosferske vode iz poplavljenih dvorišta i stambenih zgrada ugroženih porodica u zahtevu.

Ćićevac, poplava
foto: Opštinska uprava Ćićevac

JKSP „Razvitak“ Ćićevac jednom cisternom, malim skipom i ekipom od 5 radnika vrši sanaciju pokidane vodovodne mreže koja je nastala kao posledica velikog pritiska od atmosferskih voda, aktivnost se odvija u Radoševcu. Drugom cisternom izvlače fekalne vode iz prepunjenih septičkih jama u Lučini. JP „Putevi“ Ćićevac, jednom radnom mašinom i 2 radnika otklanjaju posledice poplave u D.o.o. „Impregnacija 5 M“ Ćićevac, a druga radna mašina sa ekipom radnika je na čišćenju propusta i kanala u Sinđelićevoj ulici u Ćićevcu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track