03:24

DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA KRAGUJEVAC, VASILIJE ANTIĆ: Ovaj talas se mnogo brže širi, imamo povećan broj pozitivnih na koronavirus

šumadija

DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA KRAGUJEVAC, VASILIJE ANTIĆ: Ovaj talas se mnogo brže širi, imamo povećan broj pozitivnih na koronavirus

Srbija -

Jedna od 40 opština u kojima se zbog broja zaraženih učenika menja model nastave je i Kragujevac. Iz Kragujevca se uživo u Jutarnji program na Kurir televiziji uključila naša dopisnica Bogdana Đusić koja je razgovarala sa direktorom Doma zdravlja Kragujevac, Vasilijem Antićem o epidemiološkoj situaciji u prestonici Šumadije. - Zadnje 2 nedelje u Kragujevcu epidemiološka situacija nije dobra. Dnevno nam se javi između 800 i 1000 pacijenta, uključujući i decu, stoga smo morali da otvorimo još jednu kovid ambulantu. Nažalost, imamo i povećan broj pozitivnih na korona virus. Od 1000 testiranih, 200-300 bude pozitivno. Ono što sam hteo da kažem za decu, od 1. septembra do danas bilo je pregledano 1300 dece od čega je 480 pozitivno. Ono što je dobro je da nijedno dete nije u bolnici. Takođe, ovaj talas se mnogo brže širi, bolnički kapaciteti se jako brzo pune - rekao je Vasilije Antić.

Vasilije Antić
foto: Kurir televizija

Ovom temom opširnije će se baviti kolege u Pulsu Srbije. Gost će biti Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija. Ne propustite danas Puls Srbije u novom terminu od 11.30h.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije od danas su na onlajn nastavu prešle sve srednje škole u Nišu, dok će učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola pohađati kombinovani model nastave. Više o ovome čućemo od v.d. rukovodioca Školske uprave u Nišu Predraga Nešovića.

02:20

SREDNJOŠKOLCI U NIŠU PREŠLI NA ONLAJN NASTAVU: Sedmaci i osmaci na kombinovanu nastavu

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

06:09

ANA BRNABIĆ O MERAMA: Država je uradila posao najbolje na svetu, vakcinišite se ljudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track