02:15

KAO U BALAŠEVIĆEVOJ PESMI! USKUSI VOJVODINE NA JEDNOM MESTU

KURIR TELEVIZIJA

KAO U BALAŠEVIĆEVOJ PESMI! UKUSI VOJVODINE NA JEDNOM MESTU: Raj za hedoniste, štandovi puni kulena, paprikaša, gomboca i kuglofa

Srbija -

Proteklog vikenda u Limanskom parku u Novom Sadu održan je festival “Ukusi Vojvodine”.

Ovaj festival petu godinu zaredom okupio je male proizvođače hrane, vina, meda, restorane u kojima se neguju tradicionalna vojvođanska jela, udruženja žena koja čuvaju stare recepte od zaborava i ljubitelje vojvođanske hrane koji u novosadski Limanski park dolaze da uživaju u svim čulima.

uskusi vojvodine
foto: Kurir TV

O starim vojvođanskim delicijama, obilnim porciijama i vrednim rukama domaćica pevao je i Đorđe Balašević, a kako je izgledala atmosfera na Limanu i koja je omiljena vojvođanska poslastica rekla nam je Jadranka Beljan Balaban, menadžerka festivala.

uskusi vojvodine
foto: Kurir TV

"Štrudla sa makom ili gomboce, to je ono što vam prvo padne na pamet. Imamo i arhiv žena koje čuvaju recepte tih najstarijih kolača, ukusi iz vojvodine su i mesni proizvodi, šunke, kulena, imamo tri geografski zaštićena proizvoda", rekla je ona, a mi smo nastavili da obilazimo štandove i uživimo u mirisima i ukusima paprikaša, gulaša, kobasica, kuglofa...

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:37

Ješćemo insekte, EU larve BRAŠNASTOG SCRVA proglasila inovativnom hranom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track