Trivan: Ponižavaju članove DS

Prinudni rad u Kuršumliji

Trivan: Ponižavaju članove DS

Srbija -
Članovi i simpatizeri DS-a i URS-a u Kuršumliji su ovih dana prisiljeni da obavljaju poslove namenjene ponižavanju i ugrožavanju ljudskog dostojanstva, izjavila Trivanova

BEOGRAD - Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan osudila danas ponašanje čelnika opštine Kuršumlija zbog toga što su, kako kaže, članove Demokrstake stranke i Ujedinjenih regiona Srbije prisilili na prinudni komunalni rad.

"Članovi i simpatizeri DS-a i URS-a u Kuršumliji su ovih dana prisiljeni da čiste grad, da obavljaju poslove na kojima nisu zaposleni i bez ikakvog rešenja, sistematizacije ili pravnog akta rade poslove namenjene ponižavanju i ugrožavanju ljudskog dostojanstva", izjavila je Trivan za televiziju B92.

Ona očekuje da hitno reaguje zaštitnik građana Saša Janković i pokrene postupke protiv nadležnih u opštini Kuršumlija zbog, kako je kazala, "kršenja ljudskih, političkih i radnih prava zaposlenih u opštinskim organima, a trenutno na prinudnom radu". Trivan je pozvala nadležne institucije i inspekciju rada da hitno reaguje, ali i lidere stranaka čiji funkcioneri to čine da "dalju torturu nad političkim neistomišljenicima osude i spreče".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track