DO TRŠIĆA NA DVA TOČKA: Uoči Vukovog sabora akcija u Loznici Pokreni točak zdravlja
Ilustracija, Foto: T. Ilić

za bisikliste

DO TRŠIĆA NA DVA TOČKA: Uoči Vukovog sabora akcija u Loznici Pokreni točak zdravlja

Srbija -

LOZNICA – Ljubitelji biciklizma okupiće se sutra (18.9) po deseti put na sportsko-rekreativnoj manifestaciji “Pokreni točak zdravlja” koju organizuje Turistička organizacija grada Loznice.

Vožnja je planirana od šetališta ispred Vukovog doma kulture u Loznici do sedam kilometara udaljenog Tršića, rodnog sela Vuka Stefanovića Karadžića. Skup biciklista i njihova registracija je od 10 časova, ispred Vukovog doma kulture, a za sve registrovane učesnike obezbeđeni su prikladni pokloni. Početak vožnje je u 11 sati, a biciklisti će proći kroz prigradsko naselje Klupci i svratiti na tradicionalnu manifestaciju ‘’Pitijadu’’ gde će napraviti kratak predah i poslužiti se slanim i slatkim pitama koje su pripremile ovdašnje domaćice. Na cilju u Tršiću, na košarkaškom terenu ‘’Vukove spomen škole“, za učesnike vožnje biće priređena takmičenja u spretnosti na dva točka i višesatno druženje. Prethodnih devet puta uglavom je pedalalo od 200 do 300 registrovanih učesnika, a očekuje se i sutra bar toliko osim ukoliko kiša ne pokvari vožnju.

Inače, o bezbednosti učesnika brinuće Saobraćajna policija i ekipa Hitne pomoći, a povratak biciklista je ‘’u sopstvenoj režiji’’.

(Kurir..rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track