SVE VIŠE KOVID PACIJENATA U KIKINDI: Preminula dva pacijenta, na lečenju i jedna porodilja
Foto: Kurir/S.U.

raport dr Vesne Tomin

SVE VIŠE KOVID PACIJENATA U KIKINDI: Preminula dva pacijenta, na lečenju i jedna porodilja

Srbija -

Da se epidemiološka situacija u Kikindi pogoršava, potvrđuje i rast broja hospitalizovanih kovid pacijenata u Opštoj bolnici, ali i onih koji se zbog simptoma i sumnji na koronu obraćaju lekarima u febrilnoj ambulanti ove ustanove.

"Trenutno su hospitalizovana 24 kovid pacijenta, od kojih je jedna porodilja. Bitku sa virusom korona, izgubila su dva pacijenta starije životne dobi, koji su imali i komorbiditete. Među obolelima nema dece", potvrdila je za Kurir dr Vesna Tomin, v.d. direktorka bolnice.

Vesna Tomin, Kikinda
foto: Kurir/S.U.

Povećan je broj pacijenata i u febrilnoj ambulanti. Dnevno se ovde pregleda tridesetak pacijenata:

"Dan ranije, u febrilnoj ambulanti je pregledano 26 pacijenata. Kolege se trude da svi pacijenti na adekvatan način budu zbrinuti. To uključuje pregled, dopunsku dijagnostiku, brzi antigenski test, kao i da se isplanira kakav će biti dalji tretman tih pacijenata. Često to i vremenski traje, pa je razlog nezadoljstva drugih pacijenata koji čekaju ispred febrilne ambulante. Molim naše pacijente da imaju razumevanja jer zdravstveni radnici maksimalno odgovorno rade svoj posao. Koliko će se neko zadržati u febrilnoj ambulanti isključivo zavisi od njegovog zdravstvenog stanja", naglašava dr Tomin.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track