VELIKI DAN ZA RAŠKI I MORAVIČKI KRAJ: Obnovljeni letovi za Beč, putnici više ne moraju u Beograd ili Niš! Ovo je cena karte
Foto: Kurir / J.S.

direktna veza sa Evropom

VELIKI DAN ZA RAŠKI I MORAVIČKI KRAJ: Obnovljeni letovi za Beč, putnici više ne moraju u Beograd ili Niš! Ovo je cena karte

Srbija -

KRALJEVO - Srpska nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ ponovo je u utorak uspostavila direktne letove na redovnoj liniji između Kraljeva i Beča, a do austrijske prestonice saobraćaće dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, do 30. decembra.

Generalni direktor „Aerodroma Srbije“ Mihailo Zdravković izrazio je nadu da će se po okončanju pandemije korona virusa ili po poboljšanju epidemiološke situacije ova linija i ustaliti.

- Tokom letnje sezone sa ovog Aerodroma obavljani su letovi za Solun, a kapaciteti su bili izuzetno popunjeni, a naša očekivanja su da će i linija do Beča imati dobru popunjenost u narednom periodu. Nadamo se da će se u budućnosti broj destinacija povećati, kako bi ka njima leteli putnici iz unutrašnjosti Srbije, kazao je Zdravković.

Aerodrom Morava, Kraljevo, Let
foto: Kurir / J.S.

On je istakao i da je linija između Tivta i Niša tokom sezone odlično radila, pa je u razgovoru sa predsednikom opštine Tivat bilo reči i o aerodromu u Kraljevu.

- Nadamo se da će se naći interes da neko leti i na toj relaciji, ali još nemamo nikakve konkretne najave, niti bilo šta potvrđeno, naglasio je Zdravković.

Po rečima Nebojše Simovića, načelnika Raškog upravnog okruga, obnavljanje letova za Beč od velikog je značaja za više okruga u Srbiji.

- Funkcionisanje Aerodroma „Morava“ značajno je i za privredu Raškog, Moravičkog, Rasinskog i Šumadijskog okruga, kao i za razvoj turizma. Posetom predsednika Republike Aleksandra Vučića dobili smo novi podstrek i novu nadu jer je obećao da će od 2022. godine krenuti još letova, prema Turskoj, Nemačkoj, Crnoj Gori. Nadam se da ćemo do tada uspeti da očuvamo i održimo rad aerodroma, naglasio je Simović.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić rekao je da je važno da, pored redovnih linija koje će, kako je planirano, saobraćati sa „Morave“ tokom čitave godine, kraljevački aerodrom ima i sezonske letove, jer je linija za Solun pokazala veliko interesovanje građana Kraljeva, Čačka i ostalih gradova da na najlakši način dođu do grčkih letovališta.

Aerodrom Morava, Kraljevo, Let
foto: Kurir / J.S.

- Siguran sam da ćemo naredne godine imati isto tako veliko interesovanje, da građani na more, umesto automobilom, putuju avionom, a da će otvaranje novih linija omogućiti građanima Kraljeva i drugih gradova, kao i našoj dijaspori, da mogu na jednostavan način da dođu do svog odredišta, kazao je Terzić.

Zamenik gradonačelnika Čačka, Mladen Milić, rekao je da rad Aerodroma „Morava“ i uspostavljanje kargo saobraćaja biće od suštinskog značaja za sve privrednike iz ostalih gradova i opština.

- Kargo linije omogućiće našim privrednicima saradnju sa ostatkom sveta, a grad Čačak, zajedno sa Kraljevom, pružiće svu logističku podršku. U budućnosti očekujemo i produženje piste koja će omogućiti poletanje i sletanje velikih aviona, što će značiti da će i avio - saobraćaj biti na nivou koji smo planirali kada smo izgradili i otvorili ovaj aerodrom, istakao je Milić.

Inače, „Er Srbija“ letove iz Kraljeva obavlja regionalnim, turboelisnim avionom ATR72. Let do Beča u proseku traje 1 sat i 35 minuta, a cena avio karte u jednom smeru iznosi 3.074 dinara, dok je cena povratne karte 8.750 dinara.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track