BRAČNI PAR IZ SRBIJE O ŽIVOTU U DUBAIJU: Ovde je luksuz najnormalnija stvar! Nema straha od gubitka posla
Foto: Jelena S. Spasić

DANICA ŽIVKOVIĆ I VLADIMIR TIMOTIJEVIĆ SU VI[E NEGO USPEŠNI U EMIRATIMA

BRAČNI PAR IZ SRBIJE O ŽIVOTU U DUBAIJU: Ovde je luksuz najnormalnija stvar! Nema straha od gubitka posla

Društvo -

Danica Živković i Vladimir Timotijević, bračni par iz Kragujevca, nisu ni u Srbiji imali loš život, ali ovo što imaju u Dubaiju, kako kažu, kući nikad ne bi postigli. Osam godina su u najvećem gradu Emirata. Upoznala sam ih na na Svetskoj izložbi u Dubaiju, tačnije otvaranju srpskog poslovnog centra u okviru prestižnog biznis-centra "Južni Dubai", mesta gde će do kraja marta sledeće godine biti centar srpske privrede.

- Mašinski sam inženjer, radim u "Simensu". Supruga je probila led, a ja sam došao na odmor, video da ovde na tržištu ima dosta prostora za energetiku i procesnu tehniku, čime se bavim. Život nam se promenio nabolje, i karijerno, i privatno. I nisu toliko bitne zarade koliko naš profesionalni rast. Tako je i kod Danice. Modnih časopisa nema mnogo u Srbiji. Pogotovu ne Voga. I što je najvažnije, uvek postoje nove mogućnosti, lakše je promeniti posao, nema straha od gubitka posla - priča za Kurir Vladimir, dok se Danica, koja radi za poznatu izdavačku kuću "Nervora", nadovezuje:

- Srednji istok, naročito Dubai, pruža više mogućnosti od Zapada. Ovde je luksuz najnormalnija stvar, mnogo je lakše priuštiti neke stvari nego u Evropi. Nama je bitno da možemo dosta da putujemo, a ne da razmišljamo da li ćemo uopšte moći na odmor. Takođe, da imamo savršeno zdravstveno osiguranje, da ako se razbolim, ne moram da se bojim šta će da se desi. Ne živimo mi sada ne znam ti ja kako, ali zaista je dosta bezbrižnije. Ako mi treba auto, kupiću auto.

Kurir.rs/J. S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track