Mreža bi trebalo kao praksa da postoji na svim nivoima vlasti
Foto: Privatna arhiva

rodna ravnopravnost

Mreža bi trebalo kao praksa da postoji na svim nivoima vlasti

Srbija -

Predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić otkriva da su susreti s nekim članicama Mreže prerasli u lične kontakte i prijateljstva

Verujem da osnivanje Mreže gradonačelnica i predsednica opština i potpisivanje Povelje o ženskoj solidarnosti može komunikaciju među opštinama i gradovima da podigne na viši nivo, kaže na početku intervjua za Kurir predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić.

Koja su vaša očekivanja od Mreže gradonačelnica i predsednica opština?

- U suštini, najčešće smo radi konsultacija upućeni na ljude koje lično poznajemo. Upravo zbog toga, osnivanje mreža i organizacija sastanaka i razmena iskustava je praksa koja bi trebalo da postoji na svim nivoima kako bismo stvorili optimalne uslove za međusobnu podršku, saradnju i pomoć.

Većina vas je došla na čelo lokalnih samouprava gde su vaši prethodnici ostavili mnogo nasleđenih problema. Kako izlazite na kraj s tim?

- Kako u celoj Srbiji, tako i u našoj opštini, ima mnogo nasleđenih problema u svim oblastima. Imamo vrlo precizan uvid u sve probleme i vrlo aktivno radimo na tome da ih rešimo, a ne da ih stavljamo pod tepih. Rešavanje tih problema oduzima dosta vremena i usporava boljitak koji svi nestrpljivo očekuju, ali moramo svi da budemo svesni da na taj način postavljamo zdrave temelje za unapređenje života naših sugrađana i podizanje životnog standarda.

Da li ste vi lično već imali priliku da se obratite svojoj koleginici u drugom gradu ili opštini za pomoć ili savet u rešavanju nekog problema?

- Osim na redovnim sastancima, u konstantnoj sam komunikaciji sa članicama Mreže, koja je formirana na inicijativu ministarke Marije Obradović. Koristimo svaku priliku da razmenimo iskustva, mišljenja o problemima, ali i o primerima dobre prakse. Na moje veliko zadovoljstvo, inicijalni susreti s nekim članicama Mreže prerasli su u lične kontakte i prijateljstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track