KORONA U ČAČKU: Preminulo šestoro pacijenata, isto toliko na respiratorima
Foto: Zorana Jevtić

kovid19

KORONA U ČAČKU: Preminulo šestoro pacijenata, isto toliko na respiratorima

Srbija -

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminulo je šest pacijenata. Borbu sa koronom izgubile su dve žene i dva muškarca iz Čačka, kao i dve žene iz Lučana i Ivanjice. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 136 pacijenata iz Moravičkog okruga - 99 iz Čačka, 24 iz Ivanjice, 12 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 149 pacijenata, šest manje nego juče. U protekla 24 sata primljeno je 15 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje.

Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna trudnica na ginekologiji, troje dece na pedijatriji, a pet osoba sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije. U respiratornom centru leči se 15 bolesnika, od kojih je šestoro priključeno na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 156 pregleda, od čega 91 prvi. Dan pre toga bio je 91 prvi i 65 kontrolnih pregleda.

(Kurir.rs/D. Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track