MEŠTANI SELA STUDENAC TRAŽE DA NADLEŽNI KONAČNO REAGUJU: Deca nam nisu bezbedna, postavite saobraćajnu signalizaciju pored škole
Foto: Kurir

zabrinuti

MEŠTANI SELA STUDENAC TRAŽE DA NADLEŽNI KONAČNO REAGUJU: Deca nam nisu bezbedna, postavite saobraćajnu signalizaciju pored škole

Srbija -

Selu Studenac pripada opštini Žitorađa od koje je udaljeno 4 kilometra. Poznato je kao rasadnik učenih i vrednih ljudi koje su svoje početno obrazovanje stekli u četvorogodisnjoj skoli koja i danas obnovljena funkcioniše na radost roditelja i učenika.

selo
foto: Kurir

Generacije đaka odlaze i dolaze a saobraćajni znaci koji obaveštavaju vozače da je škola u blizini nikako da stignu. Predsednici mesne zajednice u više mandata su pisali nekoliko puta matičnoj opštini ali nadležni su prebacivali to stalno i goruce pitanje nekom, ko nije dovoljno ozbiljno shvatao, pre svega bezbednost dece.

selo
foto: Kurir

Pored škole prolazni regionalni put koji spaja opštinu Žitorađa sa opštinom Bojnik a često podseca na reli stazu za trkačke automobile. Žitelji Studenca se sa pravom pitaju da li treba nekom nešto da se desi pa da se nadležni sete da su deca najugroženija u blizini skole.

Meštani apeluju da opština konačno resi gorući problem postavljanjem adekvatnih saobraćajnih znakova, ležećih policajaca i ostale signalizacije koja bi sigurno povećala sigurnost dece i svih učesnika u saobraćaju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track