FUJ! BLJAK! Pogledajte šta su u Novom Sadu izvukli iz šahta kanalizacije DA VAM SE SMUČI ŽIVOT Ove stvari ne bacajte u WC šolju!
Foto: Printscreen Twitter

neodgovorno ponašanje

FUJ! BLJAK! Pogledajte šta su u Novom Sadu izvukli iz šahta kanalizacije DA VAM SE SMUČI ŽIVOT Ove stvari ne bacajte u WC šolju!

Srbija -

Ekipe "Vodovoda i kanalizacija" su danas u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije.

Kako napominju u ovom preduzeću, situacija je kritična u celom gradu.

"Kako kanalizaciona mreža ima izuzetan značaj, još jednom apelujemo da se u nju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre. Kanalizacija služi isključivo za sanitarne potrebe i svi treba da budemo svesni da nesavesno ponašanje može prouzrokovati zagušenje, izlivanje i ogromnu štetu na kanalizacionom sistemu. Iz tog razloga neophodno je da se odgovorno ponašamo i otpad odlažemo na propisana mesta jer samim tim štitimo kanalizacioni sistem, koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada", kažu u "Vodovodu".

Ovo su stvari koje nikako ne smeju da završe u wc-šolji: - vlažne maramice, - kuhinjski ubrus, - štapići za uši, - ulošci i tamponi, - najlon čarape, - stari lekovi, - masnoća i ulje, - flasteri, - cigarete, - gumene rukavice i - zaštitne maske. Takođe, u kanalizaciju svakako ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja. "Ovo je samo deo spiska šta sve radnici JKP-a 'Vodovod i kanalizacija' pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima. Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova. Zato još jednom apelujemo na Novosađane da razmisle gde odlažu otpad jer na taj način čuvaju i sebe i svoj Novi Sad", zaključuju u ViK-u.

(Kurir.rs/021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track