KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Kovid odneo život 55-godišnjeg Čačanina, osam bolesnika u respiratornom centru
Foto: Zorana Jevtić

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Kovid odneo život 55-godišnjeg Čačanina, osam bolesnika u respiratornom centru

Srbija -

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata borbu sa koronom izgubio je 55-godišnji Čačanin.

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminula su 263 pacijenta iz Moravičkog okruga – 189 iz Čačka, 38 iz Ivanjice, 32 iz Lučana i tri iz Gornjeg Milanovca. U kovid paviljonima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 39 pacijenata, dva manje nego juče.

U protekla 24 sata primljena su dva pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, isto toliko ih je otpušteno na kućno lečenje, a organizovan je jedan transport na kliniku u Kragujevcu. U respiratornom centru leči se osam bolesnika, od kojih je jedan priključen na respirator. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 40 pregleda, od čega 17 prvih. Dan pre toga bilo je 13 prvih i devet kontrolnih pregleda.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu je testirano ukupno 375 osoba, od kojih 35 ima pozitivan nalaz PCR ili antigen testa. Od 226 uzoraka iz Čačka pozitivan je 21, iz Gornjeg Milanovca od 76 uzoraka pozitivnih je osmoro, iz Lučana od 24 uzorka pozitivnih je četvoro i iz Ivanjice od 49 uzoraka pozitivnih je dvoje. Juče je vakcinisano 149 Čačana, 23 je primilo prvu dozu, 39 je revakcinisano, a 87 je primilo je treću dozu cepiva.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja