SJAJNA VEST! UROŠEVIĆI OD DRŽAVE DOBILI KUĆU NA SELU: Iz Kruševca stižu u Karanovac, opština Varvarin im poželela dobrodošlicu
Foto: Beta/Saša Đorđević

Na konkursu Ministarstva za brigu o selu

SJAJNA VEST! UROŠEVIĆI OD DRŽAVE DOBILI KUĆU NA SELU: Iz Kruševca stižu u Karanovac, opština Varvarin im poželela dobrodošlicu

Srbija -

Porodica Urošević iz Trebotina, kod Kruševca, dobila sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom

Na konkursu Ministarstva za brigu o selu sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom na području opštine Varvarin dobio je još jedan mladi bračni par, a radi se o porodici Urošević iz Trebotina koja će život nastaviti u Karanovcu.

Potpisivanju trojnog Ugovora u Palati Srbija u Beogradu prisustvovali su i zamenica predsednika Skupštine opštine Varvarin Jelena Vesić i šef kabineta predsednice opštine Dušan Dragičević.

Zamenik predsednice opštine Varvarin zahvalio se Ministarstvu za brigu o selu, Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike Aleksandru Vučiću na inicijativi i realizaciji ovog programa.

-Izražavamo veliko zadovoljstvo što su sve četiri porodice koje su se ove godine prijavile na konkurs za kupovinu kuće na selu, sredstva za kupovinu istih i dobile. Tri mlada para su iz naše opštine i jedan par nam dolazi sa područja grada Kruševca koji će kupiti kuću u Karanovcu i ovom prilikom porodici Urošević želim dobrodošlicu u našu opštinu. Radi se o mladim parovima koji već imaju svoje porodice i planiraju proširenje istih i ovaj program će im omogućiti da se osamostale, prošire svoju porodicu i obezbede svoj krov nad glavom“, izjavio je Milanović.

Prema informaciji Nikole Petrovića iz Opštinske uprave Varvarin, vrednost seoske kuće sa okućnicom, koju su zainteresovani sami pronalazili, nije mogao biti veći od 1,2 miliona dinara. Ceo program se sprovodi u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko pravni odnosi te nepokretnosti. Prvobitno je za ovaj program opredeljeno 500.000 dinara, ali je, zbog veoma velikog interesovanja, taj iznos uvećan na 686,5 miliona dinara.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja