NEZAPOSLENIM TRUDNICAMA I PORODILJAMA PO 100 EVRA MESEČNO: Jagodina izglasala pomoć u visini od 12.000 dinara
Ilustracija, Foto: Kurir.rs/B.R.

U okviru finansijske podrške porodicama

NEZAPOSLENIM TRUDNICAMA I PORODILJAMA PO 100 EVRA MESEČNO: Jagodina izglasala pomoć u visini od 12.000 dinara

Srbija -

JAGODINA - U okviru finansijske podrške porodicama u narednoj godini, a u cilju povećanja nataliteta, nezaposlene trudnice i porodilje, kao i novorođena deca imaće prava na finansijsku podršku, odlučili su članovi Gradskog veća grada Jagodine.

Nezaposlene trudnice i porodilje mesečno će dobijati 12.000 dinara - trudnice do termina porođaja, a nezaposlene porodilje do navršene jedne godine života deteta.

Roditelji novorođene dece ostvaruju pravo na jednokratni novčani iznos od 200 evra u protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan stupanja na snagu ove odluke, pišu Novosti.

U cilju pomoći obolelima od malignih bolesti, kao vid jednokratne socijalne pomoći, većnici su utvrdili pravo na finansijsku podršku pacijentima kojima je dijagnostikovana maligna bolest u 2022. godini, pacijentima nad kojima je izvršen hiruški zahvat usled dijagnostikovanja ove bolesti, kao i pacijentima na terapijskom lečenju od maligne bolesti, a koji je operisan 2022. ili u prethodnoj godini.

Navedeni pacijenti naredne godine imaće pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, a ukoliko je pacijent nezaposleno ili maloletno lice, iznos se uvećava za 100 odsto.

Na sednici Gradskog veća doneta je i odluka o finansijskoj pomoći u slučaju smrti u 2022. godini. Pravo na pogrebne troškove utvrđeno je u iznosu od 200 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan stupanja na snagu ove odluke.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track