STIGLI POKLONI: Grad Kraljevo darivao tri novogodišnje bebe
Foto: Shutterstock

STIGLI POKLONI: Grad Kraljevo darivao tri novogodišnje bebe

Srbija -

Iako epidemiološka situacija ni početkom 2022. godine nije dozvolila tradicionalnu posetu gradonačelnika Kraljeva i njegovih saradnika porodilištu Opšte bolnice „Studenica“, zahvaljujući zaposlenima na ovom odeljenju i glavnoj sestri Dušici Parezanović, darovi su stigli do troje mališana koji su rođeni tokom novogodišnjih praznika.

Prva je u Novu godinu, prvog januarskog dana, u 11 časova, ušla devojčica Vanja obradovavši najpre svoju mamu - Martu Ajtović, iz Obrve, kojoj je ovo drugo dete.

Drugog dana Nove godine, u 14.10 časova, Kraljevčanka Biljana Jovanović je rodila treće dete - Olgu, a devojčicama se u ponedeljak, 3. januara, u 18 časova, pridružio i Uroš, koga je rodila Jelena Stefanović, iz Ribnice, koja je drugi put postala mama.

Najmlađi Kraljevčani dobili su od lokalne samouprave poklon čestitke od po 15.000 dinara za kupovinu potrepština za bebe u objektima Apoteke Kraljevo na teritoriji Grada Kraljeva i opština Vrnjačka Banja i Raška, koje se mogu iskoristiti tokom januara i februara, a uručeni su i buketi cveća za mame.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je novopridošlim najmlađim sugrađanima i njihovim porodicama čestitao Novu godinu i poželeo da im cela bude kao i njen početak - bogata i radosna, zdrava pre svega.

Inače, tokom 2021. godine u kraljevačkom porodilištu je rođeno 1.138 beba - 553 devojčice i 585 dečaka.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track