FENOMENALNE SLIKE OBELEŽILE BOŽIĆ U ČAČKU: Na gradske ulice izašlo sve što ima točkove! VIDEO, FOTO
Foto: Rina.rs

veselo i bučno

FENOMENALNE SLIKE OBELEŽILE BOŽIĆ U ČAČKU: Na gradske ulice izašlo sve što ima točkove! VIDEO, FOTO

Srbija -

Kamiondžije i traktordžije takođe su prodefilovale gradom, gužva u saobraćaju nije smetala nikom, a posebnu pažnju kao i svake godine privukli su fijakeri koji se inače ne mogu videti na ulicima Čačka, i "uprežu" se specijalno za Božić.

Čačak, Božić, Božićna vožnja
foto: Rina.rs

'Želimo da bar na kratko vratimo duh starih vremena kad su konji bili jedino prevozno sredstvo. Vožnji se takođe raduju i deca, jer je to za njih neponovljivo iskustvo. Ako sve bude kao na ovaj Božić, nadamo se dobroj godini“, kažu Čačani.

01:36

Ove fenomenalne slike obeležile su Božić u Čačku: Na gradske ulice izašlo sve što ima bar dva točka, u kolonama kamioni, motori i fijakeri

Žitelji Zapadne Srbije od davnina su se okupljali na trgovima u gradovima i varošicama, kako bi proslavili Božić.

Čačak, Božić, Božićna vožnja
foto: Rina.rs

'Ta tradicija se očuvala, pa meštani i dalje imaju običaj da se nađu, provozaju i u skladu sa narodnim verovanjem otpočnu neki posao baš na ovaj dan. Svako dođe sa čim ima, traktor, konji, motor, pa čak i sa kosačicom.

U našem narodu godina se računa od Božića do Božića i verovanje je da kakav nam bude taj dan, takva će biti i cela godina i prave se planovi za sledeću godinu' rekao je za Dragiša Gavrilović.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja