SPOMEN KLUPA ZA BLEKIJA U CENTRU NOVOG SADA: Građani potpisuju peticiju, u čast ubijenog uličnog svirača
Foto: Printscreen Kanal 9

dobri duh grada

SPOMEN KLUPA ZA BLEKIJA U CENTRU NOVOG SADA: Građani potpisuju peticiju, u čast ubijenog uličnog svirača

Srbija -

Novosađani se od ubijenog Kristijana Kostića Blekija, koga su poznavali kao simpatičnog čoveka koji je obično sedeo u podzemnom prolazu u Bulevaru Mihajla Pupina, koji je na svojoj gitari najčešće svirao bluz standarde i svojim karakterističnim glasom bio svima prepoznatljiv, pokrenuli su peticiju za "Spomen klupa za Blekija u centru Novog Sada".

Kristijan Kostić, Kristijan Kostić Bleki
foto: Kurir/S.S.

"Grad Novi Sad je izgubio deo duše kada nas je napustio naš Bleki (Kristijan Kostić), dobri duh ovog grada. Svirao je na ulici maltene svaki dan, smejao se sa svima, dizao atmosferu i delio svoje priče i pesme uz cigaru. Preminuo je na način koji nije dostojan tako retko dobrog i poštenog čoveka, na način koji nije dostojan takvog gospodina. Kažem gospodin jer je povrh svega on to i bio, nežan, brižan čovek pun života uprkos svakoj teškoći koja ga je u životu zakačila, sa beskrajnom verom u ljude i beskrajnom ljubavi prema muzici. Ulica Novog Sada ga je progutala a vera u ljude ga je poslednji put izdala. Moja Srbijo, moj Novi Sade, najmanje što možemo uraditi je da mu postavimo spomen klupu u centru grada, tamo gde nam je svima ulepšavao dan. Pokušajmo da prvi put izgradimo nešto u spomen DOBROM čoveku. Hvala vam puno dobri narode"!

Kristijan Kostić, Kristijan Kostić Bleki
foto: Kurir/S.S.

Podsetimo, Žarko R. (21) osumnjičen je da je u Novom Sadu ubio poznatog uličnog svirača Kristijana Kostića (61), kome je pre zločina tražio novac. Kako je osumnjičeni ispričao, na Kostića je nasrnuo jer mu je dao "samo 390 dinara i rekao da nema više". Mladić je Kostića tukao do smrti, a uhapšen je posle nekoliko sati. Kako je naš izvor već rekao, u policiji je potpuno hladnokrvno razgovarao sa inspektorima. S. S.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track