PRIJAVLJENO OKO 200 UČENIKA: Počinje besplatna pripremna nastava za osmake
Foto: Kurir/T.I.

počinje u ponedeljak

PRIJAVLJENO OKO 200 UČENIKA: Počinje besplatna pripremna nastava za osmake

Srbija -

Priliku da pohađaju besplatnu pripremnu nastavu iskoristiće oko 200 osnovaca koji polažu prijemni ispit iz matematike i srpskog jezika za uspis u srednju školu. Nastava počinje u ponedeljak u lozničkom Omladinskom centru, a trajaće tri meseca. Osim lozničkih prijavio se i jedan broj osmaka iz susedne Republike Srpske, potvrdio je Bojan Lučić, koordinator Omladinskog centra.

Prema njegovim rečima termini pripremne nastave biće usklađeni sa obavezama učenika osmog razreda pa će biti organizovana u pre i posle podnevnim satima, a za đake iz Republike Srpske vikendima.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Pripremna nastava biće organizovana u skladu sa važećim protivepidemijskim merama, u više grupa, a svaka će imati maksimalno dvadeset đaka. Tako je bezbednije zbog pandemije, a istovremeno je i rad kvalitetniji u manjim grupama. Nastava će trajati do kraja maja, a početkom juna biće organizovan i probni test kao i obnavljanje onih oblasti koje osmaci nisu savladali najbolje – kaže on.

Kao i prethodnih godina planirano je da budu angažovana dva predavača, a program je u potpunosti finansiran iz gradskog budžeta. Program besplatne pripremne nastave za osnovce organizuju se redovno od 2013. godine, osim pretprošle i prošle godine kada je izostao zbog pandemije, i do sada ga je prošlo oko 1.400 učenika koji su postizali odlične rezultate na prijemnim ispitima u srednje škole. Osim što učenicima završnog razreda osnovne škole pomaže da se što bolje pripreme za prijemni ispit istovremeno je ovaj način pripreme veliko olakšanje i za roditelje koji neće u tu svrhu morati da prazne novčanik.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track