LOZNIČANI SE SPREMAJU ZA SUBOTU! Na vašarištu u Klupcima biće održana prva Traktorijada i sajam poljoprivrede
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

nova manifestacija

LOZNIČANI SE SPREMAJU ZA SUBOTU! Na vašarištu u Klupcima biće održana prva Traktorijada i sajam poljoprivrede

Srbija -

LOZNICA - Na vašarištu u Klupcima u subotu će biti održana prva loznička ‘’Traktorijada’’ i sajam poljoprivrede koje organizuju Auto-moto udruženja Loznice i Traktor klub. Očekuje se do 150 učesnika, a osim iz Srbije i regiona na manifestaciju je najavljen i dolazak gostiju iz inostranstva, Poljske, Slovačke, Češke i Danske.

Ljubitelji ove vrste poljoprivredne mehanizacije imaće priliku da pogledaju izložbu traktora, ali i zanimljiva nadmetanja ovih mašina. Predviđeno je takmičenje traktora u tri discipline - vuči debala, nadvlačenju traktora i vožnji prikolice u rikverc, a organizator je za one koji budu najbolji predvideo osim pehara i vredne nagrade.

- Loznica nije do sada imala ovakvu manifestaciju i očekujemo da će u subotu vašarište biti puno ne samo takmičara već i posetilaca koji do sada nisu imali priliku da vide toliko traktora na jednom mestu i njihova interesantna takmičenja. Nadamo se da će ‘’Traktorijada’’ postati ubrzo jedna od redovnih manifestacija koje se održavaju u Loznici - kaže Nikola Guševac iz Auto-moto udruženja Loznice koji ističe veliku podršku u organizaciji od gradske uprave i Turističke organizacije Loznice.

Za posetioce i goste biće postavljen šator koji može da primi do 1.200 ljudi, a osim uobičajenog ića i pića najavljena je i poslastica - bik na ražnju. Auto-moto udruženja Loznice je kao svojevrsnu najavu ovog događaja na Božić organizovalo prazničnu vožnjom traktorista kada je gradom protutnjalo oko 140 traktora od onih starih pet, šest decenija, do najnovijih modela koje će poseticoi moći ponovo da vide u subotu na prvoj ‘’Traktorijadi’’.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track