RUTINA ZA BUDUĆEG PREDUZETNIKA: Ako želite da dane iskoristite na pravi način, vreme je da usvojite ove zdrave navike
Foto: Tim Edukacija

Izgradite rutinu za uspeh

RUTINA ZA BUDUĆEG PREDUZETNIKA: Ako želite da dane iskoristite na pravi način, vreme je da usvojite ove zdrave navike

Edukacija -

Osam sati sna, unos tečnosti, zdrava hrana, svakodnevno vežbanje – poznato je da su ovo elementi zdravog života. Međutim, oni sami po sebi nisu dovoljni za maksimalan efekat. Za dobro zdravlje od velike važnosti je redovnost. Da postignete najbolje rezultate, važno je da osmislite dnevnu rutinu, počnete da je upražnjavate i držite je se čvrsto.

Univerzalna formula ne postoji. Na vama je da isprobate razne režime i pronađete onaj koji najviše odgovara vašem unutrašnjem ritmu. Ako niste sigurni odakle treba da počnete, stručnjak za fitnes Čejs Henderfit predstavio je svoj dnevni program koji, uz male promene, možete isprobati.

edukacija
foto: Tim Edukacija

Evo kako izgleda njegov dan:

5.30: buđenje,

5.30–6.30: jutarnja rutina (tuširanje i doručak),

6.30–7.30: džogiranje, teretana ili neki drugi tip treninga,

7.30–10.30: rad na daljinu,

11.00–14.00: rad na sticanju novih veština ili obavljanje posla iz kancelarije; studije, nastava za one koji idu u školu,

14.00–15.00: pauza za odmor,

16.00–18.00: rad na nezavršenim zadacima i kreiranje liste zadataka za naredni dan,

18.00–20.00: sastanci,

20.30–23.00: opuštanje pred spavanje,

23.00: spavanje.

Ovaj šablon ne predstavlja konačnu istinu o zdravom životu. Možete ga reorganizovati, menjati i dopunjavati kako vam odgovara. Ideja je da steknete predstavu o poželjnom dnevnom rasporedu produktivne i zdrave osobe, a s njom i motivaciju da i sami osmislite svoj idealni režim. Pored toga, ovako osmišljen dan pokazuje da nije nemoguće uskladiti poslovne i školske obaveze, kao i preduzetničke aktivnosti i sticanje novih veština.

edukacija
foto: Tim Edukacija

Da biste i sami bili u stanju da kreirate i održite zdrave navike, potrebno je da, najpre, ovladate veštinama upravljanja vremenom. Jednogodišnja sertifikovana obuka za preduzetnika pomoći će vam da organizujete život na najbolji način, jer će vas naterati da od početka pronađete pravi ritam. Sticanje poslovnih veština na daljinu i iz učionice zamišljeno je kao dopuna pokretanju i vođenju privatnog biznisa. Pod nadzorom mentora, razvićete poslovni plan, koji možete otpočeti da primenjujete još za vreme školovanja. Nakon godinu dana imati izgrađene poslovne veštine, radne navike, ali i plan za održivi biznis i prepoznati sertifikat.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja