RADIJATORI ĆE I DALJE BITI TOPLI: Grejna sezona neće se završiti 15. aprila zbog NISKIH JUTARNJIH TEMPERATURA
Foto: printscreen

jKP Toplana

RADIJATORI ĆE I DALJE BITI TOPLI: Grejna sezona neće se završiti 15. aprila zbog NISKIH JUTARNJIH TEMPERATURA

Srbija -

LOZNICA – Prema informaciji iz lozničkog JKP ‘’Toplana’’ ovo preduzeće šestu godinu uzastopno grejnu sezonu neće završiti 15. aprila, do kada bi trebalo da traje kalendarski, već će radijatori i posle tog datuma ostati topli.

Kako objašnjavaju zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura nastaviće grejanje sve dok ne budu stvoreni uslovi za prekid isporuke toplotne energije, odnosno dok tri dana zaredom prosečna dnevna temperatura ne ”ode” iznad 12 stepeni.

- Pošto su jutarnje temperature između dva i četiri stepena Celzijusova, a večernje u 21 čas niže od deset dnevne od 17, 18 ne mogu obezbediti prosečnu temperatura iznad dvanaest što nam po standardima ne omogućava završetak grejne sezone. Dok se ti uslovi ne steknu nastavićemo grejanje, redukovano, ili samo u jutarnjim i večernjim satima videćemo od uslova koji budu bili narednih dana, ali je sigurno da stanove i poslovne prostorije toplima možemo držati najduže do trećeg maja – kažu u ‘’Toplani’’ uz ocenu da iza sebe imaju još jednu uspešnu sezonu u svakom smislu, tehničko – tehnološkom kao i što se tiče distribucije toplote.

Oni su prethodnih godina sezonu završavali na vreme, ali bi zbog zahlađenja ponovo pokretali sistem na još nekoliko dana, dok su prošle neprekidno držali tople radijatore do 28. aprila. Loznička ’’Toplana’’ ne samo što ponovo produžava sezonu nego je ona već peta u kojoj su pokrenuli sistem pre 15. oktobra, kada zvanično počinje grejanje.

Ova je počela osam dana ranije toplom probom iz koje se odmah prešlo u redovan rad, a koliko će još trajati sada se pouzdano ne zna. Inače, Lozničanima je i ove zime bilo toplo po ceni grejanja koja je nepromenjena još od 2013. godine.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track