Naprednjaci ruše vlast u Lučanima

Naprednjaci ruše vlast u Lučanima

Srbija -
Izborna lista "Pokret za razvoj Dragačeva" podnela tužbu Upravnom sudu i čeka se presuda, rekao je Damljan Dramlić

BEOGRAD - Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Lučanima navodi da u toj opštini Demokratska stranka (DS) ne treba da učestvuje u vlasti, već da vladajuća struktura treba da bude identična kao na republičkom nivou.

Predsednik Opštinskog odbora SNS-a u Lučanima Damljan Dramlić rekao je da je u toj opštini vlast nezakonito konstituisana, pod pritiskom DS-a i stranaka iz koalicije okupljene oko te stranke.

"To je ostvareno, jer su direktori velikih dužnika i partijskih preduzeća pretili i ucenjivali odbornike zaposlene u tim firmama, zbog čega je izborna lista "Pokret za razvoj Dragačeva" podnela tužbu Upravnom sudu i čeka se presuda", rekao je Dramlić.

On je naglasio da Opštinski odbor SNS-a nije doneo odluku da odbornici sada budu u lokalnoj vlasti, niti da je predsednik stranke dao saglasnost da budu "privezak u nezakonito izabranoj većini koju predvode DS, Liberalno demokratska partija (LDP) i Srpski pokret obnove (SPO)". Naprednjaci zahtevaju da lokalnu vlast u Lučanima čine SNS i "Pokret za razvoj Dragačeva" sa 16 odbornika, zatim Socijalistička partija Srbije koja ima šest odbornika, Nova Srbija i Demokratska stranka Srbije pet i Ujedinjeni regioni Srbije sa četiri odbornika. Od ukupno 45 odbornika koliko ima lokalni parlament u Lučanima novu vladajuću koaliciju formirao bi 31 odbornik, a u opoziciji bi bili DS i pokret "Preokret" u kome učestvuju LDP i SPO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track