OVAKO JE DRAGOSLAV SPASAO BAČENU KERUŠU OD SMRTI U JEZIVIM MUKAMA: Tihi heroj oslobodio Vasku od krvavog zagrljaja žice (FOTO)
Foto: S.U., Privatna Arhiva

novi detalji

OVAKO JE DRAGOSLAV SPASAO BAČENU KERUŠU OD SMRTI U JEZIVIM MUKAMA: Tihi heroj oslobodio Vasku od krvavog zagrljaja žice (FOTO)

Srbija -

Dragoslav Stojkov iz Kikinde od sigurne smrti spasao je žensku pulina Vasku koja se od povreda i šoka oporavlja u jednoj novosadskoj veterinarskoj ambulanti.

Prethodno je teško povređenoj keruši u subotu uveče kikindski veterinar dr Goran Mijalković pružio prvu pomoć. Poput veterinara Mijalkovića i Stojkov je mišljenja da je samo nečovek mogao psu da veže žicu oko vrata, a potom drugim krajem i džak, a potom ga baci kraj puta u žbunje.

1 / 5 Foto: S.U.

Da se sticajem okolnosti fatalnog dana, na periferiji Kikinde, kod Plave banje, nije zatekao Stojkov, ženka pulina sigurno bi u džaku skončala u najstrašnijim mukama. Stojkov kaže da je sa suprugom i troje dece sa dva psa bio na periferiji grada.

Policija prkuplja podatke

- Saznanja o ovom zverskom slučaju zlostavljanja životinja izneo sam i pripadnicima kikindske policije - potvrdio je Dragoslav.

To je učinio i kikindski veterinar Goran Mijalković. Pas je verovatno u stanju šoka sebe ugrizao za jezik. Prethodno je udaran u predelu glave. O tome su svedočili otoci, a krvni podlivi su bili i na sluzokoži očiju.

- Sa prvim sumrakom krenuli smo kući. Polako sam vozio putem posutim lomljenim crepom, a u jednom trenutku zastao. Kad sam izašao iz kola, začuo sam da nešto cvili. Uputio sam prema tom zvuku. U šiblju, nekoliko metara od puta, spazio sam džak. Nešto se mrdalo. Jedva sam došao do džaka. Uspeo sam da mačetom isečem šiblje i dođem do džaka, a onda ugledao strašan prizor. Jedan kraj žice bio je vezan za kerušin vrat. Drugim krajem žice, pas je je bio vezan za džak. Sav je bio krvav - sa mukom se priseća Stojkov.

Uči decu da vole životinje

- Odrastao sam sa životinjama. Da ih vole i brinu o njima, supruga i ja vaspitavamo našu decu. Koristim ovu priliku da se i ja zahvalim svima koji su učestvovali u spasavanja ovog psa, ali i onima koji će to tek učiniti - kaže Stojkov.

Opisao je kako je izbavio kerušu Vasku od smrtnog zagrljaja žice.

- Pokušao sam rukama da skinem žicu oko vrata, ali nije išlo. Srećom, u kolima sam imao klješta, pa sam tako uspeo da je oslobodim. Sirotica je krkljala i poslednjim automima snage grabila vazduh. Kad sam je izvadio iz džaka, nije mogla da stoji na nogama. Probao sam da joj dam vode. Odbila je da pije. Nije se pomerala. Vest o strašnom pronalasku objavio sam na FB grupi "Kikindske šape". Potom su psa zbrinuli veterinari u Kikindi i Novom Sadu - kaže Stojkov.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track