VUČIĆ SE OBRAĆA GRAĐANIMA U PETAK: Gasna kriza i Putinova izjava o KiM glavne teme OBJAVIĆE VAŽNE DRŽAVNE INFORMACIJE
Foto: Printscreen/Vesti

izazovna situacija

VUČIĆ SE OBRAĆA GRAĐANIMA U PETAK: Gasna kriza i Putinova izjava o KiM glavne teme OBJAVIĆE VAŽNE DRŽAVNE INFORMACIJE

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji u petak u 18 sati.

Kako Informer saznaje u Predsedništvu biće objavljene neke od najvažnijih državnih informacija. Predsednik će govoriti o pritiscima da se uvedu sankcije Rusiji, o energentima, nafti i gasu, ali i o platama i penzijama.

Povod za važno obraćanje predsednika jeste ruska invazija na Ukrajinu i razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u kojem je ruski lider iskoristio primer KiM kako bi opravdao svoje poteze u Ukrajini. Jedna od tema biće i pitanje gasne krize koja je nastala nakon što je Rusija obustavila gas Poljskoj i Bugarskoj.

Vučić će se građanima obratiti uoči odlaska u Nemačku gde ga, prema pisanju zapadnih medija, očekuju najžešći pritisci Zapada da uvede sankcije Rusiji.

Podsetimo, proteklih dana u Srbiji je boravila pomoćnica državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Karen Donfrid, sa kojom je predsednik razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim aktuelnim geopolitičkim pitanjima.

Takođe, Vučić je juče primio predsednika Komiteta za međunarodne poslove Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, koji mu je čestitao ponovni izbor na dužnost šefa države.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

01:46

Vučić: Konsultacije krajem maja ili početkom juna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track