MINISTARKA MAJA GOJKOVIĆ POSETILA ALEKSANDROVAC: Otvorena stalna postavka Zavičajnog muzeja Župe (FOTO)
Foto: Ž. M.

zahvalnost na pomoći

MINISTARKA MAJA GOJKOVIĆ POSETILA ALEKSANDROVAC: Otvorena stalna postavka Zavičajnog muzeja Župe (FOTO)

Srbija -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas Aleksandrovac.

Uglednoj gošći dobrodošlicu su poželeli predsednik Opštine dr Mirko Mihajlović, njegov zamenik Nenad Marković i predsednik SO Slavoljub Miljković.

U razgovoru sa ministarkom, predsednik Mihajlović je izrazio veliku zahvalnost na pomoći koju Ministarstvo kulture i informisanja pruža razvoju i unapređenju kulture i informisanja u Aleksandrovcu. Vicepremijerka je obišla Zavičajni muzej Župe gde je otvorila stalnu postavku sa više od 1.000 eksponata iz istorije i kulture Župe.

Maja Gojković
foto: Ž. M.

- Otkriće Boginje plodnosti na arheološkom lokalitetu Vitkovačko polje stavilo je Župu i Aleksandrovac u centar svetskih kulturnih dešavanja zbog čega ministarstvo finansijski pomaže mnoge projekte u kulturi Župe - istakla je pored ostalog Gojković.

Maja Gojković
foto: Ž. M.

Direktor Muzeja Miroslav Šljivić izjavio je da je Ministarstvo kulture i informisanja u saradnji sa lokalnim samoupravom podržalo realizaciju 11 projekata koji afirmišu kulturno-istorijsko nasleđe Župe.

Maja Gojković
foto: Ž. M.

Ministarka je posetila i Muzej vinarstva i vinogradarstva gde je nedavno završena konzervacija oruđa i predmeta za proizvodnju grožđa koje su građani ove potkopaoničke opštine koristili u prethodnim vremenima.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track