NELJUDSKI, MUČAN PRIZOR NA OBODU KIKINDE Sirotoj Vaski žicom vezao vrat a drugim krajem džak i bacio kraj puta UZNEMIRUJUĆI FOTO
Foto: Privatna Arhiva

nema dušu

NELJUDSKI, MUČAN PRIZOR NA OBODU KIKINDE Sirotoj Vaski žicom vezao vrat a drugim krajem džak i bacio kraj puta UZNEMIRUJUĆI FOTO

Srbija -

Da kobne noći nije bilo Dragoslava Stojkova, mala Vaska ne bi više bila živa

KIKINDA - Poduži spisak neljudski zlostavljanih životinja, nažalost, uvećao se za još jedan strašan slučaj.

Na periferiji Kikinde, pre nekoliko noći, pronađen je džak kraj puta u kom se nalazila krvlju oblivena ženka pulina. Neko je sirotoj keruši žicom vezao vrat, a drugim krajem džak i potom ga bacio kraj puta. Smrti u strašnim mukama, ženku pulina spasao je jedan Kikinđanin:

-To je naš sugrađanin Dragoslav Stojkov. Da kobne noći njega nije bilo, keruša Vaska ne bi više bila živa - kaže Kikinđanka Darija Vukoman. Sa još nekoliko sugrađanki pokrenula je akciju prikupljanja dobrovljnih priloga kako bi se izmirio račun za Vaskino lečenje u jednoj novosadskoj veterinarskoj ambulanti, u koju je u međuvremenu zbrinuta.

Kikinda, pas, Mučenje životinja
foto: Privatna Arhiva

Hvala dobrim ljudima za svu pruženu pomoć i podršku- rekla je ona. Fatalne noći pomoć je krvlju oblivenom psu najpre pružio kikindski veterinar dr Goran Mijalković. Jedino je on bio dostupan Kikinđanima koji su izmučenu životinju doneli na pregled:

Kikinda, pas, Mučenje životinja
foto: Privatna Arhiva

-Povrede su bile vidljive na glavi, a krv je poticala iz usta. Jadnica je verovatno u stanju šoka ugrizla sebe za jezik. Zbog krvarenja iz usta, ona je i bila sva u krvi. Najverovatnije je prethodno udarana po glavi. O tome su svedočili otoci, a krvni podlivi su bili i na sluzokoži očiju. Pas je udaran u predelu glave. Od povreda i šoka nije mogla da stoji- kaže dr Mijalković i nastavlja:

Pomozite Vaski

Prvobitni troškovi lečenja iznosili su 60.000 dinara, a podrazumevali su intervenciju veterinara u Kikindi i Novom Sadu. Dobri ljudi su deo novca već sakupili, a akcija se nastavlja jer će biti dodatnih troškova lečenja.

-Osoba koja je ovo uradila nije čovek. Nažalost, ovo nije prvi slučaj zlostavljanja životinja u Kikindi. Takve stvari se dešavaju jer još uvek nemamo razvijenu kulturu i svest o kućnim ljubimcima.

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva

Nakon što sam ukazao prvu pomoć, pas je završio kod kolega u jednoj novosadskoj veterinarskoj ambulanti- kaže dr Mijalković i dodaje da je Vaska pretrpela veliki šok. U novosadskoj veterinarskoj ambulanti konstatovano je da je ženska pulina izgrizla jezik. Srećom, rendgenski snimci su pokazali da Vaska nema preloma, ali i dalje ne može na noge. Lečenje i oporavak će potrajati s obzirom na traumu koju je doživela.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track