OBNOVA VOZNOG PARKA ZDRAVSTVENOG CENTRA VRANJE: Stigla 2 kompletno opremljena vozila za transport pacijenata (FOTO)
Foto: T.S.

donacija

OBNOVA VOZNOG PARKA ZDRAVSTVENOG CENTRA VRANJE: Stigla 2 kompletno opremljena vozila za transport pacijenata (FOTO)

Srbija -

Zdravstveni centar u Vranju dobio je dva kompletno opremljena medicinska vozila za transport pacijenata, a donaciju vrednu 12,5 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo zdravlja.

Direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević kaže da je ovo veliki pomak u vezi sa obnovom voznog parka te zdravstvene ustanove uz apsolutnu podršku Ministarstva zdravlja.

- Dva kompletno opremljena vozila pacijentima omogućuju bezbedan transport, svu potrebnu neophodnu pomoć u slučaju potrebe, za korišćenje u gradu, ali i pri transportu ka kliničkim centrima. Ovo je veliki pomak u vezi sa obnovom voznog parka Zdravstvenog centra Vranje uz apsolutnu podršku Ministarstva što ukazuje na to da je naša zdravstvena ustanova zaista regionalni centar, u pravom smislu te reči - istakao je Đorđević.

Vranje, Sanitetsko Vozilo, Sanitet
foto: T.S.

Direktor ZC Vranje naglasio je da će donacija značajno rešiti probleme prevoza pacijenata, ali da tu nije kraj i da će se nastaviti sa obnovom voznog parka ove zdravstvene ustanove.

- U našem voznom parku imamo sedam vozila sa više od million pređenih kilometara, a ostala vozila imaju više od 450.000 pređenih kilometara. Ova donacija će značajno rešiti probleme prevoza pacijenata, ali tu nije kraj, nastavićemo sa obnovom voznog parka i za razliku od ranije, kad su donacije bile sa strane, ova vozila je obezbedila država i resorno ministarstvo. Zdravstvenom centru Vranje se sada zaista posvećuje sva potrebna pažnja, kada je obnova voznog parka u pitanju - kaže Đorđević.

Vranje, Sanitetsko Vozilo, Sanitet
foto: T.S.

Naveo je i da se rekonstrukcija bolnice odvija kako treba i da njeno opremanje ide utvrđenom dinamikom.

- Dodajem da se rekonstrukcija bolnice odvija kako treba, 10 miliona dinara je izdvojeno za opremanje i adaptaciju prostora za novi skener i sada je samo tehničko pitanje kad će krenuti sa radom. Opremanje bolnice takođe ide utvrđenom dinamikom, aplicirali smo za novu opremu, ali i za nove kadrove i to je ono što je najvažnije za naše pacijente - istakao je direktor Zdravstvenog centra Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja