ODRŽAN TIN FEST: Poklon predstava ROĐENE zatvorila Festival srednjoškolskog teatrau Kruševcu
Foto: Kurir/Ž.M.

tradicionalna manifestacija

ODRŽAN TIN FEST: Poklon predstava ROĐENE zatvorila Festival srednjoškolskog teatrau Kruševcu

Srbija -

U Kruševcu je održan petnaesti po redu Festival srednjoškolskog teatra – TIN Fest. Svečanim programom i poklon predstavom „Rođene“ u izvođenju amaterskog pozorišta Branislav Nušić iz Šida u režiji Cvetina Aničića, zatvorena je ova jedinstvena omladinska kulturna manifestacija.

TIN Fest
foto: Kurir/Ž.M.

Organizator Festivala je Kulturni centar Kruševac u saradnji sa srednjim školama grada, a pokrovitelj Grad Kruševac. Prijatelji Festivala su: Dom učenika „Pane Đukić Limar“ Kruševac, Vaspitno-popravni dom Kruševac i Dom za učenike Trstenik.

Ove godine učestvovalo je šest srednjih škola Grada Kruševca i Dramska sekcija VPD-a Kruševac. Sedam festivalskih premijera izvelo je više od 110 mladih - glumaca, reditelja, tonaca, suflera, scenografa, šminkera, kostimografa, kao i profesora, pedagoga i saradnika. Najboljim pojedincima i ekipama u svim kategorijama podeljene su nagrade.

TIN Fest
foto: Kurir/Ž.M.

Stručni i vršnjački žiri Festivala za najbolju izvedenu predstavu proglasio je “Laki komad” kruševačke Gimnazije, drugo mesto za predstavu “Fajront”osvojili su štićenici Vaspitno- popravnog doma, a treće učenici Politehničke škole za komad “Audicija”. U sedam dana trajanja manifestacije više od tri hiljade gledalaca bodrilo je mlade glumice i glumce.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track