Gradonačelnik Bakić obišao radove na uklanjanju divlje deponije u Donjem Tavankutu
Foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić obišao radove na uklanjanju divlje deponije u Donjem Tavankutu

Srbija -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, gradski menadžer Zagorka Panić, i direktor subotičkog Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev obišli su u Donjem Tavankutu, naselju nadomak Subotice, početak radova na uklanjanju divlje deponije. Uz podsećanje da je u septembru prošle godine, u Gornjem Tavankutu, uz pomoć Ministarstva zaštite životne sredine, sanirana divlja deponija koja je bila jedna od najvećih na teritoriji grada Subotice, gradonačelnik Bakić je rekao da se danas, na Malinovom putu u Donjem Tavankutu, uklanja najveća od svih deponija koje će tokom ove godine biti uklonjene sa gradskih javnih površina.

Stevan Bakić
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

„Sa ove divlje deponije biće odneto oko 672 kubna metra otpada, odnosno više od 408 tona, a vrednost radova je preko 2,38 miliona dinara. Ove godine otpad će se uklanjati sa ukupno šest lokacija na teritoriji grada. Pored deponije u Donjem Tavankutu, to će se raditi i na putu Novi Žednik – Čantavir, na užem području grada kod Logističkog centra, u Lošinjskoj ulici, kod Pačirske pruge i u Mesnoj zajednici ’Ker’. Ukupna vrednost radova je preko četiri miliona dinara, Ministarstvo zaštite životne sredine nas je podržalo sa 2,2 miliona dinara, dok je Grad Subotica obezbedio nešto više od 1,8 miliona dinara. Koristim i ovu priliku da se zahvalim ministarki Ireni Vujović na velikoj podršci koju Subotica dobija za projekte sanacije ovakvih javnih prostora“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Stevan Bakić
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

On je naglasio da je u proteklih pet godina za čišćenje divljih deponija grad utrošio više od 18,5 miliona dinara.

Stevan Bakić
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

„Javnost treba da čuje koliko nas sve to košta. Ogroman novac se izdvaja za problem koji neodgovorni pojedinci prave svom gradu. Uvek ću, pa i ovom prilikom, apelovati na takve pojedince da prestanu da odlažu otpad na javnim gradskim površinama, tim pre što je Javno komunalno preduzeće ’Čistoća i zelenilo’ omogućilo, na dnevnom nivou, odlaganje do 500 kilograma otpada na Gradskoj deponiji, potpuno besplatno. Molim građane da koriste tu mogućnost kako bismo zajedno, jednom za svagda, iskorenili divlje deponije na teritoriji grada Subotice i sredstva koja smo odvajali za njihovo uklanjanje opredelili za neke druge svrhe. Naši napori, inače, daju rezultate, jer smo 2009. imali 53 divlje deponije, prošle godine ih je bilo 20, a ove godine imamo 16 javnih površina gde se nezakonito odlaže otpad“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

1 / 10 Foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“, Slobodan Milošev, je rekao kako je tokom protekle decenije više puta čišćena i ova, i divlja deponija u Gornjem Tavankutu, i da će tokom narednih pet-šest dana biti okončani radovi na uklanjanju divlje deponije na Malinovom putu u Donjem Tavankutiu.

„Rok za izvođenje radova, odnosno uklanjanje divljih deponija sa svih šest lokacija na teritoriji našeg grada je, prema ugovoru koji je sklopljen između Grada Subotice i JKP ’Čistoća i zelenilo’, mesec dana, odnosno od 15. juna do 15. jula. Ako nas vremenske prilike posluže, verujemo da će otpad sa svih šest lokacija biti uklonjen i ranije, tačnije do 8. jula“, kazao je Slobodan Milošev.

Radove izvodi JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, a sav otpad će biti odnet na nesanitarnu deponiju/smetlište „Aleksandrovačka bara“.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track