BEŽI KOLIKO TE NOGE NOSE Pogledajte kakav monstrum se nadvio nad jugom Srbije malo pre nevremena MAJKO MILA (FOTO/VIDEO)
Foto: Shutterstock

neverica

BEŽI KOLIKO TE NOGE NOSE Pogledajte kakav monstrum se nadvio nad jugom Srbije malo pre nevremena MAJKO MILA (FOTO/VIDEO)

Srbija -

Snažno nevreme zahvatilo je tokom večeri i jug Srbije.

Meteorolozi su ranije najavili da će se nevreme praćeno gradom i olujnim vetrom premestiti na jugoistok Srbije ka Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koja je nastala malo pre nevremena u Jablaničkom okrugu.

Na fotografiji se vidi monstruozni olujni oblak neverovatne veličine!

Nevreme je inače tokom popodneva prvo opustošilo Čačak i okolinu. U naseljima Trbušani, Atenica i Ljubić padao je grad veličine oraha koji je na pojedinim mestima naneo veliku štetu poljoprivrednim usevima.

- Nevreme je samo odjednom počelo. Sve se zacrnelo kao da je neko struju isključio. Ofanziva je trajala više od pola sata, počelo je da puca sa svih strana, nismo imali vremena ni da se sakrijemo - rekao je Miloš Raković iz sela Trbušana.

Jak grad nije zaobišao ni centar grada na Moravi, ali ni sela na Kablaru gde je pričinjena takođe veća materijalna šteta.

Nevreme je nakon Čačka pogodilo i okolinu Kraljeva.

Jak grad veličine kokošijeg jajeta pogodio je tokom poslepodnevnih sati i teritoriju Dragačeva. Na najvećem udaru našle su se mesne zajednice Dragačica, Bjelica, Vučkovica i Кotraža.

Nevreme je potrajalo oko 15 minuta, a za to vreme pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usevima i putevima, ali oluja je nosila i crepove sa kuća.

1 / 5 Foto: Rina.rs

- Navikli smo na nevreme, ali ovo danas je bilo izuzetno silovito. Grad je na pojedinim mestima bio izuzetno krupan, lupao je automobile i crep na kućama. Šoferka na našem vozilu je potpuno uništena nakon nevremena, a krov pomoćnog objekta je sada sav u rupama. Tamo gde je grad zakačio maline čija je berba već počela ništa nije ostalo - kaže Žiko Ranović iz sela Bjelica čije je domaćinstvo pretrpelo veliku štetu.

Nezapamćeno olujno nevreme ostavilo je pravu pustoš i u Topoli.

Na najvećem udaru našla su se sela Junkovac, Pavlovac, Šume i Žabari. Usled jakih naleta vetra mnoga drveća su počupana iz korena i stoje poprečena na loklanim putevima.

1 / 4 Foto: Rina.rs

- Ovakva katastrofa u našem kraju se zaista ne pamti. Vetar je toliko jako duvao da je nosio sve što mu se našlo na putu. Drveće je počupano iz korena. Ogromna stabla su oborena na zemlju. Crepovi su leteli na sve strane, a mnoge kuće ostale bez krovova. Bili smo potpuno nemoćni. Bukvalno kao da je kroz selo protutnjao tornado koji smo do sada gledali samo u filmovima - kažu meštani sela Junkovac.

U pojedinim selima saobraćaj je u prekidu, a zbog iščupanih stabala došlo je i do prekida u snabdevanju električnom energijom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track