MEŠTANI NAJBOGATIJEG SELA U SRBIJI AMATERI SU ZA OVO VLAŠKO Umesto grifona palate im čuvaju gole grčke statue SNIMAK OD 500.000!
Foto: Youtube Printscreen

POSLE najbogatijeG selA u srbiji GOMILICA kod šapca

MEŠTANI NAJBOGATIJEG SELA U SRBIJI AMATERI SU ZA OVO VLAŠKO Umesto grifona palate im čuvaju gole grčke statue SNIMAK OD 500.000!

Srbija -

BEOGRAD - Najbogatije selo u Srbiji - Gomilica kod Šapca, iz godine u godinu izaziva sve veću pažnju čitalaca jer je reč o mestu sa dvorcima i palatama i od po 30 soba koje većinu godine zvrji prazno osim leti kada u zavičaj dođu meštani-gastarbajteri koji svi do poslednjeg već decenijama rade u Beču.

O selu sa dvorcima u kojima skoro niko ne živi, a u koje su uloženi milioni šilinga i evra, snimljene su i brojne reportaže od kojih su neke stigle i do naslovnih strana najčitanijih portala u Njujorku i Beču.

Kao nacija smo poznati da više od ’leba volimo da zavirimo u tuđu kuću i da znamo šta komšija ima za ručak i da li su komšinici prljavi prozori, pa je verovatno taj naš mentalitet krivac za nezdravo interesovanje za, recimo, Slavkinih 30 spavaćih soba i 8 terasa koje je stilizovala i opremila u 3 boje - roze i plavoj za unuke i kajsija tonu za ćerke, zetove, goste...

Pozdrav iz Gomilice

1 / 15 Foto: TV Prva printscreen

Međutim, Gomilica nije jedina iako se za nju nadaleko čulo.

Za razliku od tog sela u kojem palate kao iz Dinastije čuvaju lavovi i grifoni, u ovom vlaškom i još luksuznijem to rade golišave grčke statue i patuljci! Poneko je međutim za ukras na kapiji odabrao fudbalsku loptu ili sokola...

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen

Naime, na Jutjubu vrti se video koji je dosad videlo više od pola miliona ljudi a u kojem se vidi luksuz jednog vlaškog sela za koje autor snimka ne navodi niti kako se zove niti gde se tačno u Srbiji nalazi.

Kuće su velelepne i više nego raskošne...

Vlaško selo, vlaško selo, kuće
foto: Youtube Printscreen

... neke doslovno liče na dvorce i većina ima teške masivne kapije...

Vlaško selo, vlaško selo, kuće
foto: Youtube Printscreen

i ograde sa pozlatom ili mesinganim detaljima.

1 / 12 Foto: Youtube Printscreen

Kao što su im kuće raskošne, takve su im i svadbe, pogledajte modernu vlašku svadbu iz okoline Negotina...

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja