Gradonačelnik Bakić obišao završne radove na rehabilitaciji obilaznice oko Palićkog jezera
Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić obišao završne radove na rehabilitaciji obilaznice oko Palićkog jezera

Srbija -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Ognjen Golubović i vlasnik i direktor kompanije „Vojput“ Goran Janković, obišli su danas završne radove na rehabilitaciji Novosadskog puta, odnosno obilaznice oko Palićkog jezera. Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, kazao da je za radove na rehabilitaciji kolovoza u dužini od oko pet kilometara, širine sedam metara, izdvojeno 72 miliona dinara i da je ta investicija realizovana u okviru projekta „Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u gradu Subotici“ za koju je, u martu ove godine, u Novom Sadu, u ime subotičke lokalne samouprave potpisao ugovor između Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine o dodeli sredstava u visini od 170 miliona dinara.

„S obzirom na to da ova saobraćajnica predstavlja jedan od pristupa turističkom delu Palića, izgradnja kolovoza na obilaznici oko Palićkog jezera će, izvesno je, dodatno osnažiti ponudu Palića kao prepoznatljive turističke destinacije”, istakao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da će u okviru ovog projekta uskoro početi i radovi u šest ulica i naveo da su to ulice – Milovana Glišića u Mesnoj zajednici „Aleksandrovo”, Rozike Vuković i Višnjina u MZ „Ljutovo”, 4. jula u MZ „Kelebija”, Zmaj Jovina u MZ „Višnjevac” i Samoborska u MZ „Mali Radanovac”.

„Vrednost tih radova iznosiće oko 88 miliona dinara. U cilju ravnomernog razvoja putne infrastrukture na teritoriji grada Subotice, ove godine akcenat smo stavili na izgradnju saobraćajnica u prigradskim mesnim zajednicama. Iskoristio bih ovu priliku da izrazim zahvalnost Pokrajinskoj vladi i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na ogromnoj podršci koju daju gradu Subotici, a ugovor koji smo potpisali u martu pokazatelj je izvanredne saradnje dva nivoa vlasti, pokrajinske i lokalne”, naglasio je Bakić.

1 / 11 Foto: Strahinja Babović

Nepomenuo je da je u toku izrada tehničike dokumentacije za izgradnju kolovoza u 17 ulica na teritoriji grada Subotice, čime se, kako je rekao, obezbeđuju uslovi da Grad Subotica u narednom periodu aplicira za dodatna sredstva kod viših nivoa vlasti.

„I danas ću, kao što ću to uvek činiti zato što je istina, da istaknem da je osnova za izrade dokumentacije, za naša planiranja, za izgradnje, rekonstrukcije, za sve – politika mira i stabilnosti koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ništa od planiranog ne bismo mogli da sprovedemo u delo da nemamo mir i stabilnost. I zato i imamo taj ekonomski razvoj, ne samo našeg grada nego i države Srbije“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Goran Janković je rekao da je rehabilitacija kolovoza na ovoj saobraćajnici samo još jedan od pokazatelja koliko država Srbija investira u infrastrukturu i koliko je ovo bitno za našu zemlju i građane Srbije.

„U ovoj godini smo završili rehabilitaciju 40 kilometara autoputa od Horgoša do Bačke Topole, počinjemo sa rehabilitacijom druge strane u dužini od 30 kilometara, a uradili smo i deonice Subotica-Bajmok, Šantić - Miletić, Miletić - Sombor, Apatin – Sombor i Sombor-Bački Breg. To su zaista velike investicije, značajne za ovaj deo Srbije, kojima se poboljšava život građana, unapređuje industrija i privlače investitori. Zadovoljan sam što će se i ubuduće nastaviti sa ulaganjima u putnu infrastrukturu i što konačno imamo potpunu sigurnost u konstatnost posla“, naglasio je Goran Janković.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track