ALEKSANDAR KIKANOVIĆ NA HUMANITARNOM ULTRAMARATONU DUGOM ČAK 920 KM: Nije mi teško kad znam za koga trčim!
Foto: Kurir/T.I.

trči u manastir jaši

ALEKSANDAR KIKANOVIĆ NA HUMANITARNOM ULTRAMARATONU DUGOM ČAK 920 KM: Nije mi teško kad znam za koga trčim!

Srbija -

LOZNICA - Aleksandar Kikanović, loznički ultramaratonac i humanista na putu ka Rumuniji i manastiru Jaši gde počivaju mošti Svete Petke, do danas je pretrčao 160 kilometara.

Na put je krenuo u nedelju iz Krupnja, ispred Crkve Vaznesenja Gospodnjeg, a na ovom humanitarnom ultramaratonu do cilja treba da prevali 920 kilometara.

Aleksandar Kikanović
foto: Privatna arhiva

- Sad sam u Rakovici, sutra na samom ulasku u Smederevo, a prekosutra u Požarevcu. Vreme mi ide na ruku, za sada je sve u redu, i nadam se da će tako biti i preostalih 760 kilometara. Znam za koga i zašto trčim, nadam se samo da ću uspeti da pokrenem ljude da pošalju SMS poruke i pomognu osmogodišnjem Aleksandru Džavriću koji sa porodicom živi u Peći, na Kosovu i Metohiji.

Verujem da svako može izdvojiti 200 dinara i doprineti da njegovo detinjstvo bude lepše - rekao je danas Kikanović za Kurir posle četvrtog dana maratona.

Aleksandar Kikanović
foto: Privatna arhiva

On na ovom putu ima veliku podršku Opštine Krupanj čiji je promoter sporta, lokalne samouprave u kojoj se 2.300 dece bavi sportom i niko ne plaća članarinu jer je kod njih sport besplatan.

Podsetimo, Kikanović trči za osmogodišnjeg Aleksandra kome je novac potreban za lečenje.

Prema podacima sa sajta fondacije ‘’Budi human’’, dečaku je potrebno 18 miliona dinara za tretman matičnim ćelijama, ali i za logopedske i defektološke tretmane, hiperbaričnu komoru, genetsko testiranje, senzornu stimulaciju, fizikalne i hidroterapije, laboratorijske analize, oftalmološke preglede, putne i troškove smeštaja.

Aleksandar se pre nekoliko dana vratio iz Turske gde je primio prvu terapiju i ima pozitivnih pomaka.

Kako je Kikanović kazao uoči puta, do Jašija će mu trebati nekih 28 dana trčanja, a dnevno će prelaziti po četrdeset kilometara.

Aleksandar Kikanović
foto: Privatna arhiva

Njegove prethodne humanitarne misije za lečenje dece bile su uspešne pa se nada da će tako biti i sada.

Ko želi može pomoći slanjem SMS-a 1286 na broj 3030 čime se uplaćuje 200 dinara za dečakovo lečenje.

Kurir.rs/ T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track