SRBI PO MREŽAMA UVELIKO DELE OVO UPUTSTVO! Kako da za 5 minuta sam napraviš grejalicu od delova koje većina ima kod kuće (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

brzo i jednostavno

SRBI PO MREŽAMA UVELIKO DELE OVO UPUTSTVO! Kako da za 5 minuta sam napraviš grejalicu od delova koje većina ima kod kuće (VIDEO)

Srbija -

BEOGRAD - Na mrežama po Srbiji već je počeo da se gleda i deli tutorijal jednog Britanca koji je pokazao kako da od nekoliko predmeta, koje verovatno već imate kod kuće, a čame vam po podrumima, šupama i terasama, napravite grejalicu za doslovno 5 minuta.

Ta grejalica ne radi ni na drva, ni na struju, ni na gorivo poput dizela ili benzina.

grejalica
foto: Youtube Printscreen

Za ovu grejalicu koja može dobro da vas ogreje kad nema ni struje ni smederevca, a ni agregata potrebna je pre svega zemljana saksija i nekoliko belih sveća u metalnoj osnovi koje mogu da se kupe čak i u pakovanju od 50 ili 100 komada u radnjama koje prodaju nameštaj i drugo pokućstvo.

Ideja i prikaz njene izrade potekao je od Britanca koji je video-uputstvo postavio na Jutjub a onda je link snimka počeo da se deli te došao i do Srbije.

Mnogi "zapadnjaci" oduševljeni su idejom jer im decenijama unazad nije bila potrebna i pitanje je da li bi sami umeli da se snađu na sličan način.

Građani Srbije već su navikli da se snalaze na različite načine i bez struje i bez grejanja jer smo tokom sankcija devedesetih morali da se dovijamo na sve načine ne bismo li preživeli.

Jedna od gledateljki snimka na Jutjubu zahvalila se njegovom tvorcu koji ju je, kako je rekla, spasao od smrzavanja.

Evo još prostijeg uputstva

Drugi komentator je rekao da je probao ovo da napravi sam kod kuće i da je saksiju očitao termalnom kamerom - zemljana posuda je sa temperature od 22 po Celzijusu brzo uspela da se zagreje do temeprature od 50 stepeni koju je potom širila po sobi.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track